Jumta uzstādīšana un tā izvēles dažādība

Jumta konstrukcija tomēr ir viens no vissvarīgākajiem momentiem mājas būvniecības laikā. Brīdī, kad tiek uzstādīts jumts vai jau jumta segums, būtu svarīgi ievērot tehnoloģiju uz kā tad balstās pati jumta uzstādīšana, turklāt kur neievērošana var radīt nepatikšanas, piem., siltuma zudumu, noplūdi vai pat var tikt sagrauta pat jumta konstrukcija. Priekš tam, lai jumts tiek galā ar savām aizsargāšanas funkcijām, tam jābūt pareizi uzbūvētam, kā arī būvniecības procesā nevajadzētu aizmirst par tādu lietu, piemēram, kā jumta siltināšana. Šodien ir iespēja izmantot kopnes kā īpašu dizaina variantu, gan kā jumta konstrukcijas balsta funkciju. Ir dažādi jumta segumi cenas arī mēdz atšķirties, tāpēc uzzini vairāk mājas lapā.

Šodien jumta konstrukcijas veidi pastāv ļoti dažādi, kaut gan pieprasītākie uz šodienu tad ir vienas slīpnes un divslīpņu jumti. Bagātiem cilvēkiem vairāk tīk jumta konstrukcija pēc franču stila, kas tad ir jumts ar mansardu, tā kā šajā gadījumā var tikt ierīkota papildus telpa priekš apdzīvotiem bēniņiem. Šajā gadījumā tieši jumta siltināšana aizņem pirmo vietu. Visi redzam, ka tieši daudzdzīvokļu majām parasti ir plakanie jumti, kur jumta segums visbiežāk ir no bitumena. Savukārt specifiskāka jumta konstrukcija prasa cita tipa segumu, kā piemēram, labs veids būtu dakstiņjumts. Dotais jumta segums ir izturīgs pret jebkāda veida vides faktoriem kā arī kalpo līdz pat simts gadiem.

Koka kopnes Jūsu mājā

Jumta kopnes jau ir tāda jumta konstrukcija, kas savā starpā savienojas kopā ar plaksnēm no tērauda, tādējādi var iegūt spēcīgu konstrukciju un būs ietaupīta pati koksne. Koka kopnes ražo no sausas koksnes un tad šīs konstrukcijas apstrādā ar antiseptiķiem, padarot kopnes ilgmūžīgas un ugunsizturīgas. Savukārt, jumta spāres jau pieprasa trīsreiz vairāk koksnes, padarot kopnes par labu alternatīvu. Jumta kopnes parasti ir izturīgas un viegli uzstādamas, un šī tipa jumta konstrukcija var būt pielietota kā dzīvojamās mājās, tā arī saimniecības telpās vai ražošanas ēkās.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *