Kolagēns locītavām un visam organismam

Pats kolagēns ir un būs galvenais strukturālo olbaltumvielu tips cilvēka organismā, kam ir un būs būtiska loma veselīgu muskuļu, nagu un vēl pārējo organisma audu formēšanā. Bez tam dabiskais kolagēns ir pamats sarežģītākām organisma struktūrām, kā piemēram, zobiem, kauliem, skrimšļiem un arī iekšējiem orgāniem. Kolagēns notur mitruma līmeni ādā, kas palīdz būt tvirtai, kā arī nedaudz aizsargā dermas augšējo slāni no UV ietekmes. Savādāk sakot, kolagēns būtu būtiska Jūsu dermas daļa, tieši bez kuras tā vienkārši nevar saglabāt savu elastību un veselību. Kāpēc cilvēkiem nāk pie sirds uztura bagātinātāji, kā arī izmantošanā nokļūst kolagēna pulveris, tabletes vai dzeramais kolagēns? Jo jau 30 gadu vecumā kolagēna sintēze uzsāk strauji samazināties, kas tad noved pie dermas plānuma, ļenganuma kā arī sausuma. Parādās pirmās grumbas, novājinās locītavas un kauli, bet organisma spēja dziedēt pakāpeniski samazinās. Tāpēc kolagēna lietošana kļūst tieši par ikdienas daļu vairumam no mums.

Uzzini vairāk – https://kolagens.lv/pages/kolagens-matiem

Kolagēna tipi – kāds tieši vislabāk matiem un kāds tad locītavām?

Kāda veida ir kolagēna tipi? Ir daudz dažnedažādu kolagēna tipu, taču pieci šeit tiek uzskatīti tieši par izplatītākajiem. 5 biežāk sastopamās šķirnes ietver I, II, III, IV, V tipa kolagēnu. Tieši šie kolagēna veidi būs pilnīgi neaizstājama organisma sastāvdaļa. I tipa pats kolagēns būtu visvairāk sastopamais olbaltums, kurš ir mūsos. Tas veido mūsu ādu, kaulus, cīpslas, radzenes, asinsvadu sienas un pārējos saistaudus. Ja mums būs nepieciešams kolagēns ādai, šajā gadījumā I tips būs vislabākā opcija. Kāda tad tipa uztura bagātinātājs – kolagēns tiks uzskatīts tieši par visvieglāk absorbējamo? Atbilde ir zivs vai jūras kolagēns. Kad Jums nepieciešams kolagēns locītavām un skrimšļiem, tas būs otrais tips, kas jau ir svarīgākais kolagēns skrimšļos. Tie uztura bagātinātāji, kuri satur vistas kolagēnu, piemēram, putnu kaulu kolagēna pulveris, ir svarīgākais 2. tipa kolagēna dabūšanas avots. III tips ir fibrilārs kolagēns, kas būtu galvenā cilvēka ādas kā arī iekšejo orgānu elements, tas tiks uziets tanīs pat vietās, kur 1. tips. 5. tipa kolagēns būs nozīmīgs placentas šūnu veidošanai grūtniecēm. Svarīgākais tad ir saprast, vai Jums vajadzīgs kolagēns matiem vai varbūt muskuļiem, un tad piemeklēt savu atbilstošo veidu.

Dažādi uztura bagātinātāji online – kā atlasīt?

Mūsdienu dzīvē jebko droši var nopirkt onlainā, arīdzen dažādi uztura bagātinātāji pieejami lielā variācijā. Kādā veidā var atrast īsto un cik tad salīdzinoši daudz lietot, kad pērkat internetā. Nav būtiski, vai jau Jums nepieciešams kolagēns ādai, skrimšļiem vai arī kolagēns kauliem, nozīmīgi būs izprast, kāds tad būs mērķis. Profilaktiskos mērķos kolagēna lietošana ir pietiekoša arī ar pieciem g, bet ādas novecošanās vai, piemēram, locītavu bojājumu gadījumā, var lietot 10 gramus ikdienu. Ķermeņa ikdienas nepieciešamība būtu 2. tipa olbaltums 40 mg. Vidēji kurss ilgst 3 mēnešus. Un pat, kad nepieciešams kolagēns ādai, nozīmīga būtu komponentu molekulmasa. Vērsiet īpašu vērību uz vitamīniem. Jo bez šaubām kolagēna uzsūkšanās nav realizējama bez dažādiem mikroelementiem un arī bez vitamīniem, tāpēc jau ir vajadzīgs, lai uztura bagātinātāji saturētu visas nepieciešamās vielas, it īpaši C vitamīnu. Kad vajadzīgs kolagēns, pirkt var to gan online, tā arī aptiekā uz vietas. Bet protams onlainā būtu vieglāk, taču visu laiku mēģiniet noskaidrot ko vairāk tieši par pārdevēju un pat, kad vajadzīgs vien kolagēns, atsauksmes nevar neievērot, būs detalizēti tās jāizpēta.

Atbildēt

Jūsu e-pasta adrese netiks publicēta. Obligātie lauki ir atzīmēti kā *