Ieva Kokorēviča atklāj savu īpašo recepti

Ieva Kokorēviča atklāj savu īpašo recepti

Starptautiskā konkursa «Miss Universe 2005» pirmā Latvijas pārstāve Ieva Kokarēviča tika atzīta par pasaulē septīto skaistāko sievieti. Ieva ir titula «Miss Universe Latvija 2005» ieguvēja, kura vairākus gadus darbojusies modeļu aģentūrā «Vacatio».

Pašlaik meitene studē Biznesa augstskolā „Turība” – sabiedriskās attiecības. Šoreiz skaistā latviete irlaiks.lv pastāstīja par saviem ēst gatavošanas paradumiem ...

-     Vai Jums patīk gatavot? Ko parasti vislabprātāk gatavojat?

-     Jā, man ļoti patīk gatavot. Visvairāk man patīk cept kūkas, plātsmaizes un tortes. Katros svētkos cepu vismaz vienu no tām! Arī ikdienā gatavoju mājās – pārsvarā tie ir dārzeņu ēdieni, reizēm risotto, kā arī - zupas.

-     Kas Jums vislabāk garšo? Varbūt dodat priekšroku ārvalstu virtuves brīnumiem?

-     Tieši Ķīniešu virtuve ir mana iecienītākā. Kad divus mēnešus dzīvoju Ķīnā – ēdienu ziņā man tā bija gluži kā paradīze. Tā kā esmu veģetāriete man garšo arī Indiešu un Taizemiešu ēdieni, kur man ir daudz izvēles iespēju. Esot Taizemē mans iecienītākais ēdiens bija saldie rīsi ar mango( un tie Taizemē ir fantastiski garšīgi!). Taču esot Latvijā jau no bērnības mans mīļākais našķis ir marinēti gurķīši!

-     Un kā ar saldumiem?

-     Nevarētu teikt, ka man īpaši garšo saldumi, sevišķi pēdējā laikā nemaz neprasās. Taču, ja izvēlos saldo, tad tā varētu būt siera kūka, īpaši garšīga tā ir nobaudāma Londonā un arī viesnīcas Gutenbergs restorānā. Protams, arī pašas ceptās kūkas man garšo!

-     Vai Jums ir būtiski kā ēdiens tiek pasniegts, kā tiek servēts galds?

-     Jā, man ir ļoti svarīgi, kā izskatās ēdiens un galda klājums, īpaši reizēs, kad pati klāju galdu. Man patīk, kad galds ir saklāts skaisti un gaumīgi, ar ziediem un svecēm un ir kāda interesanta rozīnīte. Kad ēdiens tiek izdekorēts un pasniegts īpašā veidā. Svētdienu rītos man patīk saklāt skaistu brokastu galdu. Kad biju maza, bieži vien pārsteidzu vecākus ar brokastīm. Tagad viesus aicinu pie sevis un lutinu ar dažādiem ēdieniem un vienmēr piedomāju, kā noformēt galdu. Ēdot ārpus mājām svarīgākais, lai viss ir tīrs un kārtīgs!

-     Kuras ir Jūsu iecienītākās ēstuves, restorāni, kā Jūs tās novērtējat 10 ballu sistēmā, kas pietrūkst līdz pilnībai?

-     Latvijā- Nr.1.Teātra restorāns(Lāčplēša iela 25) – tam lieku 10. Man tur patīk itin viss – vieta ir ērta, interjers tik ļoti mājīgs, tai pat laikā skaists, ēdiens fantastisks, apkalpošana laipna un draudzīga. Bija laiks, kad turp mēdzu iet katru dienu, pat divreiz dienā! Ne ko pielikt, ne ko atņemt!

Nr.2. Restorāns „Gastronome” viesnīcā Latvija – 9 balles. Šī vieta atradās ļoti tuvu mājām, man patīk tās mierīgā un intīmā gaisotne, jaukā un uzmanīgā apkalpošana, gardās uzkodas.

Nr.3.Fabrikas restorāns (Balasta dambis 70) – 8 balles. Skaista vieta, īpaši vasarā. Ļoti garšīgs ēdiens. Apkalpošana varētu būt laipnāka.

Nr.4. Tibetas virtuve Ģertrūdes ielā – 7 balles. Ērta atrašanās vieta, veselīgs un tikai veģetārs ēdiens, plaša izvēle un iespējams paēst ātri un cenas ļoti iepriecina! Gribētos, lai interjers būtu nedaudz citāds.

-     Vai apmeklējat arī fast food ēstuves?

-     Pati McDonalds neēdu vispār jau vairākus gadus un neatbalstu, ka ar to tiek baroti bērni. Manuprāt, tas ir miris ēdiens, kas tiek gatavots no pusfabrikātiem, nekā laba tur nav. Tas nav nekas, ja reizi gadā sakārojas frī kartupeļus vai saldējumu, bet traki ir tas, ka liela daļa bērnu un jauniešu no tā vien pārtiek, tādejādi neuzņemot organismam tik svarīgos vitamīnus. Tā ir miljardu kompānija, no kuras var tikai pamācīties kā apieties ar bērniem un veidot PR. Bet esot Amerikā, kur šie fast food restorāni ir ļoti lielā cieņā, brīžiem pārņem šausmas, nekad dzīvē nebiju redzējusi tik daudz korpulentu cilvēku un pārlieku apaļīgu bērnu.

-     Kādi ir Jūsu ieteikumi labas formas uzturēšanai?

-     Pirmais un svarīgākais – patērēt vairāk, nekā uzņemt un nekādas papildus diētas vai sportiskās aktivitātes nebūs nepieciešamas. Svarīgi, lai organisms no tā ko ēdam, saņemtu nepieciešamās vielas, lai ēdiens būtu svaigi gatavots un silts. Pluss – pāris reizes nedēļā kādas sporta nodarbības un laba forma rokā! Taču ne mazāk svarīgi ir tas, kā paši sevi noskaņojam, jo kādu sevi redzu pati, tādu mani redzēs arī citi!

-     Vai Jums ir palicis atmiņā kāds īpašs ēdiens, no kāda ārvalstu ceļojuma?

-     Ir pat vairāki. Kad strādāju Taipejā, zem mana dzīvokļa logiem bija meksikāņu bodīte, kur uz vietas gatavoja ‘buritos’ to garšu vēl tagad nespēju aizmirst – tikko svaigi cepta maize, kas tiek pārklāta ar īpaši pagatavotām mērcēm, klāt tiek likts siers, dārzeņi, salāti. Tad visu satin kopā un sanāk tik sulīgs un gards ‘buritos’! Tādēļ vien būtu vērts turp atgriezties. Venecuēlā ir fantastiski garšīgi ceptie banāni, kurus tagad gatavoju arī pati! Un Ķīnā bija ļoti iecienīts ēdiens – spinātu – siera sacepums.To gan nekur citur neesmu baudījusi tik garšīgu un ideāli sagatavotu. Netipisks man likās ēdiens, ko bija jābauda Taizemē – tā bija zupa, vārīta no kokosriekstu piena un jūras veltēm.. Jāatzīst, ka tā gan nebija manā gaumē.

-     Vai varat atklāt mūsu portāla lasītājiem savu īpašo recepti?

-     Mana īpašā recepte ir pekanriekstu kūkas recepte. Tā ir patiesi garšīga un samērā vienkārši pagatavojama. Parasti tā tiek notiesāta vienā acu mirklī.

Pekanriekstu.JPG - 83.47 KB

Pagatavošanai būs nepieciešams :

Puskilograms smilšu mīklas; Gee sviests(To iegūst, aptuveni 40 minūtes karsējot nesālītu sviestu, kamēr tas kļūst dzidrs kā dzintars. Šajā procesā iztvaicējas dažādi piemaisījumi un sviesta masa pārtop pavisam citā, veselībai daudz labvēlīgākā kvalitātē. Šo produktu var ilgstoši uzglabāt, pat vairākus gadus, un to pat nevajag likt ledusskapī: irlaiks.lv), vārīts kondensētais piens; nedaudz apgrauzdētu pekenriekstu; pus pudele karameļu mērces; 50 gr izkausēta sviesta, 5 ēdamkarotes cukura, vaniļas cukurs.

Pagatavošanas ilgums: 30 minūtes – 200 grādos.

Pagatavošana:

Puskilogramu smilšu mīklas izklāj apaļajā cepšanas formā, pirms tam pannu ietaukojot ar Gee sviestu. Tad uz mīklas vienmērīgā kārta ieklāj jau vārītu kondensēto pienu un uz tā izkārto nedaudz apgrauzdētus pekanriekstus(es tos lieku divās kārtās). Tad sajauc pus pudeli karameļu mērces, 50gr izkausēta sviesta, 5 ēdamkarotes cukura(nedaudz vaniļas cukura, ja patīk) un pārlej to pāri izkārtotajiem pekanriekstiem, tā, lai visi no tiem būtu pārklāti un liek cepeškrāsnī uz 30minūtēm – 200 grādos. Kad kūkas maliņas kļuvušas vienmērīgi brūnas, tā ir gatava!

Komentāri (23)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
laima
vai var piebilst, ka oriģinālā receptē bija kļavu sīrups un nekas nebija minēts par kondensēto pienu un gee :) sviestu.....
28.12.2008. plkst. 17:16
murkšķis
Kas viņa tāda ir??Popularitāti,tāpat kā vietu konkursā tētuks apmaksāja?Citādi jau P.Dz. un citi mēdiji pēkšņi par to zaķi neatcerētos pēc ieilguša klusuma perioda...
26.12.2008. plkst. 20:20
Bija ļoti interesanti to visu izlasīt! Laba recepte! Būs jāpamēģina!
06.01.2008. plkst. 18:49
Laikam man arī jāķeras pie veģetāriešu ēdieniem ,
18.12.2007. plkst. 13:44
izklausās ļoti, ļoti salda!
07.12.2007. plkst. 20:44

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies


Translate

Šodien

2017. gada 30. maijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Greipfrūtu smarža vidēja vecuma sievieti padarīs vīrieša uztverē par 10 gadiem jaunāku. Šis efekts gan nedarbosies otrādi – vīriešiem, kas smaržo pēc greipfrūta, sievietes uztveri neietekmēs nekādā veidā

Pasākumi

Ella kļūst populāra Skandināvijā

Ellas hiti iekļauti divās jaunās zviedru izlasēs “Tuning Hitz 2009” un “Everybody Dance Now 4”....