Kaspars Mauriņš dēvē sevi par "makaronščiku" un atklāj "Melnā prinča" recepti

Kaspars Mauriņš dēvē sevi par "makaronščiku" un atklāj "Melnā prinča" recepti

Atraktīvais Latvijas Radio 2 programmu un LVT7 jauniešu raidījuma „SEMS zupā” vadītājs Kaspars Mauriņš jeb plašāk pazīstams kā Mauriņš – Irlaiks.lv pastāstīja par saviem iecienītākajiem ēdieniem un atklāja savu īpašo recepti...

- Vai sanāk pašam gatavot ēst? Kādus ēdienus?

- Pats ēst gatavoju samērā reti. Man to patīk darīt tikai tad, kad pašam gribas. Uznāk iedvesma, ņemu priekšautu un darbojos pa virtuvi. Patīk izmēģināt dažādas jaunas lietas. Piemēram, kaut kur internetā uzeju kādu recepti un cenšos pats to sameistarot. Man ir bijusi vēlme apmeklēt pavāra kursus, bet kaut kā tam nesanāk laika.

Starp citu, ļoti priecātos, ja atrastos kāds suši meistars, kurš man varētu apmācīt pagatavot šos austrumu brīnumus. Mēģinājām to darīt ar draudzeni Kristīni pēc pamācības video noskatīšanās mājas lapā youtube.com, bet būtu lieliski, ja tie izskatītos un garšotu tā kā suši restorānos.

- Kādi ir iecienītākie ēdieni? Kādai virtuvei dodat priekšroku?

- Mamma vienmēr saka, ka man vajadzētu dzīvot Itālijā – tā būtu īstā vieta makaronšķikam. Jā, man patiešām ļoti garšo makaroni, pagatavoti visdažādākajos veidos. Lielāki, mazāki, garāki, īsāki ar mērci, gaļu, garnelēm, tunci, sieru utt. – gandrīz vienalga ar ko. Arī pašam tos patīk pagatavot, jo tas taču ir tik vienkārši! Makaroni ir tāds ikdienišķāks ēdiens, vēl man ļoti garšo iepriekš pieminētie suši. Tā kā pašam tos pagatavot vēl īsti labi nesanāk, tad vismaz reizi mēnesī kopā ar draugiem, dodamies tos baudīt ārpus mājas.

- Vai esat saldummīlis? Kas no desertiem vislabāk garšo

- Bez saldumiem nekā! Par to droši vien nepriecātos mana zobārste, bet man ļoti garšo piena šokolāde ar lielajiem riekstiem. Deserti? Dažādi. Lai nebūtu pārāk trekni. Tie varētu būt ar augļiem, saldējumu...

- Vai Jums ir būtiski kā ēdiens tiek pasniegts, kā tiek servēts galds?

- Patiesībā, jā. Man nepatīk, ja kādā ēstuvē strādā nepieredzējušas meitenes, kuras servē galdu kā pagadās. Protams, lielākoties es uz to vienkārši pieveru acis, bet nekāds labais iespaids par šo vietu manī nepaliek.

Viens ir nemākulīgi servēts galds, bet otrs ir servēšanas kārtība. Vairākkārt ir gadījies (starp citu, vienā Rīgā jauniešu vidū ļoti iecienītā picērijā), ka deserts tiek atnests ātrāk par otro, vai arī zupa pēc otrā ēdiena. Hm?!

- Kuras ir Jūsu iecienītākās ēstuves, restorāni? Kāds būtu to vērtējums 10 baļļu skalā?

Pa šikiem restorāniem nestaigāju, paēdu kādā bāriņā, bistro vai darba vietas kafejnīcā. No visām vietām, kur esmu bijis, varētu pieminēt divas. Viena no tām ir “Fazer” universālveikala Stockman 4. stāvā. Nekas īpaši dižs tur nav, taču var diezgan garšīgi paēst. Dotu kādas 7 balles. Bet visvairāk man patīk “Macaroni” Kr. Barona ielā, jo tur pasniedz patiešām garšīgus Osaka Maki, ir ļoti laba atmosfēra vienīgi varētu būt nedaudz plašākas telpas, tieši tāpēc no 10 es liktu 9 balles. Tur ir forši !

- Ko Jūs domājat par tā sauktajiem fast foof restorāniem, kā, piemēram, McDonnalds?

- Agrāk es diezgan bieži apmeklēju šo “restorānu”, šad tad arī paķēru ko ēdamu pa ceļam uz darbu. Bet tad sapratu, ka tas ir diezgan kaitīgi veselībai. Protams, ir reizes, kad var pagrēkot un apmeklēt šāda veida ēstuves, taču nevajadzētu to pārvērst par ikdienu. Un atceramies – cola ir inde!

- Kādi ir Jūsu ieteikumi labas formas uzturēšanai?

- Nezinu. Tā kā man pašam nekad nav bijušas problēmas ar lieko svaru, tad grūti būtu dalīties kaut kādā savā pieredzē. Laba forma – sekojam līdzi tam, ko ēdam un fitness, laikam tāda ir tā formula!

- Vai Jums ir palicis atmiņā kāds īpašs ēdiens, no kāda ārvalstu ceļojuma

- Nav gan, jo neesmu no ceļotājiem. Esmu bijis tikai Baltijas valstīs un kādas trīs reizes Anglijā. No Londonas palikusi atmiņā vien alus baudīšana.

- Vai varat atklāt mūsu portāla lasītājiem savu īpašo recepti?

- Varbūt tas nav nekāds kulinārijas brīnums, bet ieteiktu jums pagatavot kūku “Melnais princis”. Man ļoooti garšo...

Lūk, sastāvdaļas un recepte:

Sastāvs:

1)     mīklai:

•     2 olas

•     1 glāze cukura

•     1 glāze skābā krējuma

•     0.5 bundžas iebiezinātā piena

•     4 tējkarotes kakao

•     1 tējkarote sodas

•     1.5 glāzes miltu

2)     krēmam:

•     0.5 bundžas iebiezinātā piena

•     150 grami sviesta

3)     glazūrai:

•     50 grami sviesta

•     4 ēdamkarotes cukura

•     2 ēdamkarotes kakao

•     3 ēdamkarotes piena

Pagatavošana:

     Lai pagatavotu mīklu vajag sajaukt olas dzeltenumus ar 0.5 glāzi cukura, pievienot krējumu, iebiezināto pienu, kakao, sodu un miltus. Atsevišķi saputot olas baltumus ar 0.5 glāzi cukura. Viegli samaisīt visu kopā un likt cepeškrāsnī. Un tur lai mīkla atpūšas kādas 20- 30 minūtes.

     Tikmēr pagatavojam krēmu. Paņemam iebiezināto pienu un sviestu un vienkārši ar mikseri sajaucam kopā.

     Kad kūka gatava, ļaujam, lai tā nedaudz atdziest. Tad pārgriežam to uz pusēm un pa vidu iesmērējam krēmu.

     Tad pagatavojam glazūru. Izkausējam sviestu, pievienojam atlikušās sastāvdaļās un ļaujam, lai sāk vārīties. Tiklīdz tas noticis, ar to pārlejam kūku.

     Lai kūku padarītu vēl garšīgāku, pēc savas gaumes to var dekorēt ar sasmalcinātiem riekstiem, augļiem..

Lai labi iznāk un garšo!

Komentāri (17)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
linda
nu nevienam nesanāk tik garšīgi kā kaspariņa mammai
23.04.2008. plkst. 23:13
visas iebiezimnato pienu kūkas super
29.10.2007. plkst. 09:48
Nu nekādi nesanāk tā īpašā recepte ,
26.10.2007. plkst. 15:20
sanāca laba kūka Melnais princis ;
18.10.2007. plkst. 11:26
ooo.. kūka tiešām ļoti garšīga :p nācās taisīt pat 2vas reizes :D ieteikus, krēmu nesmērējiet karstā ;)
18.10.2007. plkst. 11:24

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies


Translate

Šodien

2017. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Pirmā pārtikas prece ar svītru kodu bija Wrigley’s košļājamā gumija

Pasākumi

Dima Bilan nevēlas mainīties – ne uz labo, ne uz slikto pusi

Neskatoties uz to, ka Krievijas jaunais estrādes mākslinieks Dima Bilan Latvijā viesojās šī gada februārī, 21. jūnijā visiem Ogres iedzīvotajiem un Dima atbalstītājiem bija iespēja...