Roberta Kļimoviča sarežģītākā recepte: Brieža gaļas cepetis sarkanvīna mērcē

Roberta Kļimoviča sarežģītākā recepte: Brieža gaļas cepetis sarkanvīna mērcē

Roberts ir pazīstams no dažādiem TV raidījumiem. Pavisam nesen viņu varējām redzēt raidījumā „Leģendu mednieki”, vēl pirms tam kopā ar Sindiju Vildi vadot raidījumu „Mīl, nemīl”. Roberts ir aktīvs cilvēks dažādās jomās, taču šoreiz viņš stāsta par saviem cepšanas un vārīšanas paradumiem un atklāj savu iecienīto, bet sarežģīto recepti!

-     Vai Jums patīk gatavot ēst un vai mājas apstākļos to bieži sanāk darīt?

-     Jā, šad tad gatavoju. Parasti, tad, ja ir kāds svinīgāks notikums, vai arī kāds īpašs noskaņojums... Tad arī izvēršos.

-     Varbūt ir arī kāds ēdiens, kas kļuvis par visātrāk pagatavojamo maltīti? Piemēram, vai ir kas iesākts taisīt tāds, kas sanāk ātri un garšīgi?

-     Jā, manuprāt, pasta ir visvieglāk pagatavojamais ēdiens.

-     Kas ir tas, ko, Jūsuprāt, pats vislabāk mākat pagatavot?

-     Tie pārsvarā ir gaļas ēdieni – stroganovs, steiks,šašliks, folijā cepta gaļa un citi gaļas ēdieni.

-     Kā Jūs to visu iemācījāties pagatavot? Pats saviem spēkiem vai no lielajām pavārgrāmatām?

-     Iemācījos, kā jau visu savā dzīvē – darot, respektīvi, gatavojot. Receptes ņēmu no draugiem, grāmatām, pats “komponēju” uz izjūtu… Un tā kaut kas sāka sanākt.

-     Varbūt ir kaut kas, ko sanāk gatavot visbiežāk? Vai tas arī ir kāds gaļas ēdiens?

-     Jā, bet pēdējā laikā tā ir medījuma gaļa. Iemesls diezgan banāls... labs draugs – labs mednieks, un tas, ka gatavot medījumu ir īpaši interesanti un sarežģīti.

-     Tad jau laikam Jums patīk eksperimentēt virtuvē?

-     Man patīk eksperimentēt visur! Tai skaitā arī virtuvē.

-     Vai varat atklāt kādu savu īpaši iecienītu recepti arī mūsu lasītājiem? Nepieciešamās sastāvdaļas un pagatavošanas mākslu.

-     Jā, tas ir brieža gaļas cepetis.

3 kg brieža vai aļņa gaļas ierīvē ar sinepēm, sāli, pipariem (es parasti bez sāls). Atstāj uz 1 stundu, tad uzkarsē katlu un apcep brūnu no visām pusēm. Pieliek paciņu sviesta, sīpolus, sagrieztus burkānus un apcep zeltainus, pievieno ēdamkaroti miltu, 3 ēdamkarotes brūkleņu zaptes un pārlej ar pudeli sarkanvīna.

1,5 stundas uz lēnas uguns, ja ir liela cepeškrāsns, kur ietilpst katls ar vāku, tad vēl labāk. Pēc pusotras stundas uguni izslēdz un atstāj uz 45 minūtēm neatverot vāku. Rezultāts ir vienkārši kolosāls!

-     Izklausās diezgan sarežģīti.

-     Tas arī laikam, tas ir sarežģītākais, ko esmu taisījis – brieža gaļas cepetis sarkanvīna mērcē.

-     Vai arī, ēdienu gatavojot, Jūs lielu uzmanību pievēršat arī galda noformējumam?

-     Drīzāk gan tam, kas sēdēs pie galda.

-     Vai ir arī kas tāds, kas Jums pašam ļoti garšo? Kas tāds, bez kā Jūs nevarat dienā iztikt? Vai arī ,kas tāds, kas nepavisam negaršo?

-     Par to, kas garšo – tā noteikti ir rupjmaize. Tradicionālā latviešu rupjmaize. Bet par to, kas man negaršo – grūti pateikt kapēc, bet neēdu kartupeļu pankūkas, kas parasti citos izraisa sajūsmu.. Nu negoršo, jo...vienkārši negaršo!

-     Un kāds ir Jūsu iecienītākais saldais ēdiens?

-     Man ļoti garšo marcipāna kūka un sarkano pupiņu saldējums.

-     Vai, iegādājoties pārtiku, lielu lomu Jums spēlē arī tās ekoloģiskā tīrība un kaloriju daudzums?

-     Par kalorijām īpaši nesatraucos. Man to ļauj komplekcija, bet, ja ir iespēja pirkt zemnieku produkciju, tad to labprāt daru.

-     Kas, Jūsuprāt, ir veselīgs dzīvesveids?

-     Manuprāt, tas ir aktīvs un harmonisks dzīvesveids, piepildīts ar fiziskām un garīgām aktivitātēm. Veselīgs dzīvesveids nozīmē – veselīgas pārtikas lietošanu. Es vienmēr cenšos ievērot veselīgas lietas normas robežās, tās ir badošanās, sports un pirts. Neēdu cūkgaļu un tās produktus, kā arī čipšus un tā saucamos fastfood. Nekomentēšu šo restorānu ēdienkarti, par to nav nekā laba, ko teikt, izņemot saldējumu, kuru ražo tepat pie mums, un tas ir slavējams. Dažreiz lietoju McDonalds, īpaši ASV, tādēļ, ka nav alternatīvas vai laika. Taču, attieksme pret pircējiem, īpaši McDrive bieži vien “ieliek” daudziem restorāniem, kuri piedāvā labākus un veselīgākus ēdienus.

-     Bieži noteikti arī nesanāk mājās pagatavot ēdienu, sakiet, kādas ir tās vietas, kur Jums patīk iegriezties, lai paēstu, ja mājās nesanāk pagatavot. Kādus restorānus vai kafejnīcas Jūs varētu ieteikt apmeklēt portāla lasītājiem?

-     Laikam tos, kurus apmeklēju pats: “Vairāk saules”, “Kabuki”, “8.Launge”, “Piektdiena ir klāt...”. Izcila virtuve jau gadiem nemainīga ir “Šanhajā”. Ļoti omulīgi un garšīgi ir uzbeku restorānā “Kokanda”. Diemžēl bieži vien izvēli nosaka restorāna atrasšanās vieta un iespēja novietot autotransportu, nevis ēdiena un cenas rādītāji.

-     Varbūt ir atmiņā palicis arī kāds kuriozs, kas netīši gadījies rosoties virtuvē?

-     Jā, kuriozi izskatās virtuve ikreiz, kad esmu tur darbojies. Kad taisu ēst, man viss iet “pa gaisu”, un, ja nebūtu flīzītes uz sienas, būtu jātaisa kosmētiskais remonts.

Lai nebūtu jādomā par to, cik ēdienu, kādi un kā pagatavot, pēdējo uzdevumu Robertam devām mazliet radošāku – izdomai! Nosaucām piecus ēdienus un Robertam bija jāizdomā asociācijas ar šo ēdienu. Kas nu sanācis?

Kartupeļi frī – Tie man asociējas ar lētu ieskrietuvi, jo frī smaka ir to uzticamākā izkārtne.

Belašs – Ar bērnības laiku stacijas laukumā. Belaši bija neatņemama stacijas laukuma sastāvdaļa

Hamburgers – Īsi un vienkārši, manuprāt, ļoti precīzi – American dream

Plovs – Mammas gatavotais svētdienas ēdiens ar daudziem ķiplokiem, un mana brāļa “firmas ēdiens”.

Piena klimpu zupa – Brrrrrr... tikai ne to!

 

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Mango
Nu nezinu vai te vareetu buut kas garshiigs?...
03.08.2009. plkst. 16:04
dfgdfg
Nu jau galīgi deģenerējies ar kautkādu reiki blefotāju.
13.11.2008. plkst. 22:35
Aija
Tā nu gan nav sarežģīta recepte,bet garšīgi gan.Arī es kaut ko līdzīgi gatavoju.Uzvāru sarkano pussauso vīnu 1 litru,tajā ieliekot 2 burkānus,1 sīpolu,1 tējkaroti cukura,1 -sāls.Atdzesē,tad tajā ieliek buka cisku un atstāj uz 24 stundām vēsumā.Izņem no marinādes,apsprauž ar žāvētu speķi un liek cepamā maisā,cep cepeškrāsnī 1,5 st.Ēd ar upeņu ievārījumu. Patīk Roberta raidījumi.Veiksmi darbā un ēdienu gatavošanā!
19.10.2008. plkst. 00:17
Patikams raidijumu vaditajs.
18.10.2008. plkst. 16:45

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies


Translate

Šodien

2017. gada 21. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Iemesls tam, ka medu ir tik viegli sagremot, ir tāds, ka to jau ir sagremojusi bite

Pasākumi

Akcija "Laimē biļetes uz "Deep Purple" koncertu!" ir noslēgusies

18. augustā "Arēna Rīga" viesosies viena no pasaulē skaļākajām un roķīgākajām grupām - Deep Purple.
Deep Purple ir leģendāra angļu smagā roka grupa. Tā ir grupa,...