Candy par garškontroli un savu firmas recepti

Candy par <em>garškontroli</em> un savu firmas recepti

Liene Bronuša, kuru iespējams liela daļa pazīst kā meiteni ar iesauku Candy ir ļoti aktīva un komunikabla būtne.

Pašos pirmsākumos Liene ar savu skaisto balsi priecēja skatītājus realitātes šovā „Talantu Fabrika”, bet tagad pavisam nesen manījām Lieni uz lielās Eirovīzijas skatuves kopā ar mūsu Pirātiem, kā arī mūzikla „Ar būdu uz baznīcu” aktieru sastāvā kopā ar Jāni Paukštello, Gunti Veitu un citiem.

Candy ir arī rokgripas „Stonestep” soliste. Intervijā Liene stāsta par savu „garšas kontroli” un atklāj sava firmas ēdiena recepti!

-     Vai Tev patīk gatavot ēst un vai tas ir arī kā Tavs pienākums mājās?

-     Man ēdiena gatavošana asociējas ar jaukām brīvdienām laukos, kur vienmēr gribu pastāvēt pie plīts un uztaisīt jaukas pusdienas saviem mīļajiem...

-     Kāpēc ar brīvdienām?

-     Brīvdienas tāpēc, ka mājās mums pašiem virtuves vēl nav, bet nu jau tiek projektēta.

-     Noteikti ir arī kāds ēdiens, kas Tev pašai šķiet, ka tieši Tev sanāk pagatavot vislabāk?

-     Manuprāt, vis, vis, vislabāk man sanāk vārīti kartupeļi ar vistu akniņām un silto mērci. Bez siltās mērces es neēdu gandrīz neko.

-     Kā Tu iemācījies to pagatavot – pati, vai kāds iemācīja?

-     Iemācījos pagatavot to sēžot ar kaudzi pavārgrāmatām virtuvē un eksperimentējot ar cepšnas un sautēšanas ilgumu, kā arī ļoti svarīgi ir pareizās garšvielas un to daudzums.

-     Vai tas ir arī Tavs mīļākais ēdiens? Varbūt ir kas tāds, bez kā vispār nevari iedomāties savu dienu – tā pati mērce?

-     Es nevaru lielāko daļu ēdiena iedomāties bez mērces. Man ļoti nepatīk sausi ēdieni, tāpēc vienmēr izvēlos sulīgus. Ir bijuši gadījumi, ka braucam atpūsties, pa ceļam piestājam kafejnīcā un izrādās, ka viņi pie kartupeļiem nepasniedz silto mērci, tad nu nekas cits neatlika – gāju pie pavāra un lūdzu, lai man to pagatavo.

-     Tas arī ir tas, ko sanāk visbiežāk gatavot? Vai tomēr visbiežāk tiek gatavots kāds cits ēdiens vai vienkārši – varbūt visbiežāk tiek gatavots kaut kas kādai no ēdienreizēm?

-     Visbiežāk man sanāk gatavot brokastis. Pārsvarā tās ir lašmaizītes kurām pa virsu tiek liktas garneles vai ikri. Es vienkārši dievinu šādu savienojumu. Manam vīram un dēlam garšo siermaizītes ar biezpienu...

-     Varbūt ir arī kaut kas no saldajiem ēdieniem, kas ir īpaši iecienīts?

-     Viennozīmīgi piena saldējums. Ļoti īpašas atmiņas ir par saldo ēdienu, ko omīte gatavoja no jaunā piena. Tas bija piena sacepums ar dzērveņu vai zemeņu kompotu, kas bija gatavots no mūsu dārza ogām....To garšu es pat tagad atceros.

-     Vai Tev ir arī kas tāds, kas Tev nemaz negaršo?

-     Pārsvarā ne pārāk mīlu biezpienveidīgos ēdienus, kā arī tādus ēdienus, kuri pēc izskata ir tādi ļumīgi, nepievilcīgi vai nu arī atbaidoši smird...

-     Varbūt ir kāds ēdiens, kas ar laiku jau ir izveidojies par tādu kā firmas zīmi?

-     Vispār laikam jā. Par firmas zīmi varētu saukt savu iemīļoto augļu lavašu, kuru taisu no saldā siera un svaigu augļu pildījumu.

-     Varbūt vari atklāt arī tā pagatavošanas mākslu?

-     Nopērciet turku lavašu, iesmērējiet to ar saldinātu kausēto sieru, vai kādu citu lipīgu mērci, liekat rindiņā gareniski dažādus augļus un rullējiet kā ruleti. Kad viss sarullēt un salikts, ieliekat ledusskapī uz 20 min. Izņemam ārā, sagriežam šķēlītēs, uzliekam uz šķīvja un aplejam ar šokolādes vai citu sīrupu. Tas arī viss. Bon apetit! :)

-     Kas ir, Tavuprāt, visvieglāk un visātrāk pagatavojamais ēdiens?

-     Domāju, ka visātrāk pagatavojamais ēdiens ir vīra tēva salāti, tos gatavo sagriežot visu kas ir ledusskapī + marinēti gurķi ar krējumu. Salāti gatavi un garšīgi!

-     Vai Tev patīk eksperimentēt virtuvē, vai tomēr labāk turēties pie vecajām, labajām rindiņām pavārgrāmatās vai omītes zināšanām?

-     Man ļoti patīk eksperimentēt, taču jāatzīst, ka pirms eksperimentēšanas parasti iemetu vienu aci, vecajā, labajā, pavārgrāmatā, tīri lai pārliecinātos, ka galīgi nešauju garām :)

-     Reizēm tā ir, ka uznāk lielais gatavošanas prieks un tad ir vaļā visas pavārgrāmatas, saki, kāds, Tavuprāt, ir pats sarežģītākais ēdiens, ko esi pagatavojusi, vai vismaz mēģinājusi to darīt?

-     Viens no sarežģītākajiem ēdieniem man ir bijis pildīts cūkas cepetis, tas bija diezgan ilgs pagatavošanas process, taču īss baidīšanās laiks, jo sanāca tik garšīgi, ka pazuda vienā mirklī.

-     Un kā ir ar galda noformējumu? Vai arī tam Tu ikdienā pievērs lielu uzmanību?

-     Svētku reizēs ļoti pievēršu tam uzmanību, bet ikdienā parasti tas nenotiek, jo ēdam ārpus mājās un par to nav jāuztraucas.

-     Kādas tad ir Tavas iecienītākās kafejnīcas vai restorāni, kur patīk iegriezties un paēst? Pie reizes varbūt vari ko ieteikt portāla lasītājiem.

-     Jā. Ja vēlos pasēdēt ar vīru romantiski un nobaudīt garšīgus ēdienus, tad braucam uz „Steiku haosu”, vai arī viesnīcu „Gutenbergs”. Man garšo arī ķīniešu ēdieni, nereti dodamies uz „Gan bei”, lai uzkostu.

-     Un kādas „attiecības” ar tādām ēstuvēm kā McDonalds vai Hesburger? Vai tur arī kādreiz sanāk iegriezties vai tieši otrādi – negribas iet nekad?

-     Es vispār nelietoju šādus produktus uzturā un iesaku to darīt arī citiem, jo sevišķi visām jaunajām meitenēm, kuras kādreiz vēlas kļūt par skaistām sievietēm un mātēm…Šādi ēdieni diemžēl ļoti sabojā organismu.:(

-     Ja reiz par neveselīgo pārtiku iesākām… Kas, Tavuprāt, ir veselīgs dzīvesveids?

-     Tas noteikti katram cilvēkam ir atšķirīgs, man, piemēram, patīk pasportot un reizē arī garšīgi paēst, ļoti labprāt braucu ar skrituļslidām, jo tas trennē kājas, un ne tikai. Arī dziedāšanu uztveru kā veselīgu dzīvessveidu un sportu reizē. Bet vispārīgi, manuprāt, veselīgs dzīvesveids ir būt kopā ar mīļajiem un pavisam noteikti daudz smaidīt. :)

-     Vai ir kas tāds ļoti veselīgs, ko īpaši visi kopā cenšaties vienmēr ievērot?

-     Manā ģimenē nepīpē un tas mani priecē. Arī mans vīrs ir atmetis šo neveselīgo darbību, par to es viņu ļoti cienu. Ļoti veselīgi mēs ar dēliņu ejam katru dienu apmēram trīs stundu ilgās pastaigās.

-     Vai, iegādājoties pārtiku, lielu lomu Tev spēlē arī tās ekoloģiskā tīrība un kaloriju daudzums?

-     Ekoloģiskajai tīrībai ir ļoti liela nozīme. Es arī neesmu no tiem, kuri skaita katru santīmu lai ieekonomētu, vairāk uzmanības pievēršu tam, lai tas būtu veselīgi un reizē arī garšīgi... Kalorijas man ir vienaldzīgas, man šķiet tā – jo vairāk tās skaiti, jo vairāk tās paradās.

-     Un pēdējais tāds radošāks uz izdomu – te būs 5 ēdienu nosaukumi, kuriem katram jāpasaka, ar ko tas Tev asociējas un kāpēc tieši ar to.

Te būs 5 ēdieni:

Kotletes – Fuj, bērnība un atraudziņa visas dienas garumā.

Auzu pārslu biezputra – Pamatskola un saldais ēdiens, tikai pa virsu uzliets vēl arī kompots.

Kebabs – Vienmēr tiek izlietotas daudz salvetes un nereti arī pēc šīs maltītes nākas pārģērbties.

Soļanka – Labi pagatavota soļanka ir ļoti garšīga, bet labāk ēdu pašgatavotu, jo negribu riskēt ar vieglu skrējienu uz tualeti. Asociējas ar omīti un ģimenes pusdienām.

Plovs – Nometne, daudz bērnu, liels katls un tur iekšā plovs…mmm ļoti garšīgs.

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
kkk
tam ka skaista piekrītu un skaiti dzied, bet tas nav veselīgs dzives veids....
15.03.2011. plkst. 18:00
:)
skaista dziedātāja, veselīga dzīves veida popularizētāja ;)
22.09.2010. plkst. 03:45

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies


Translate

Šodien

2017. gada 24. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Olas satur ne tikai daudz vitamīnu, minerālvielu un olbaltumvielu, bet arī holesterīnu, tāpēc ir prātīgi to lietošanu uzturā samazināt līdz 3 – 4 nedēļā

Pasākumi

Izdoti divi pirmie CD sērijā „Uzliec kaut ko jautrāku”

Kompānija Mikrofona Ieraksti uzsākusi jaunu izlašu sēriju „Uzliec kaut ko jautrāku” un šonedēļ mūzikas veikalos būs pieejams pirmie divi CD. Tajos apkopotas dziesmas, kuras jau guvušas...