Māris Bezmers: par "Gotiņām", plovu un dzērieniem uz skatuves

Māris Bezmers: par "Gotiņām", plovu un dzērieniem uz skatuves


Māris Bezmers ir liepājnieks. 2003. gadā beidzis Latvijas Kultūras akadēmijas Ekrāna un teātra mākslas nodaļas Valmieras teātra aktieru kursu un turpina darboties Valmieras teātrī. Māris ir absolvējis Madonas mūzikas skolu, basģitāras spēles specialitātē un darbojas, kā paši dalībnieki atzīst – instrumentālajā apvienībā, aktieru-profesionāļu, bet mūziķu-diletantu grupā „Regīna." Aktieris piedalījies arī epizodiskās lomās kino, tādās filmās kā –"Sērkociņi", 2006, "Man patīk, kad meitenes skumst", 2005, "Negribu, negribu, negribu", 2003, "Pa ceļam aizejot", 2000 un citās. Aktieris ir saņēmis Valmieras Drāmas Teātra balvu kā 2004./2005. gada sezonas kategorijā „Labākais jaunais aktieris" par Jāņa lomu izrādē „Aizbirušais avots".

Pašlaik Māris jaunajā Latvijas Neatkarīgās televīzijas pārraidītajā latviešu seriālā „Svešā dzīve” atveido dziedātāju kustību konsultantu – Danu.

Māris Bezmers IrLaiks.lv pastāstīja par saviem iecienītākajiem ēdieniem un atklāja sava īpašā plova recepti!

-     Vai Jums patīk gatavot? Ko parasti vislabprātāk gatavojat?

-     Jā, man patīk gatavot, un daru to bieži. Man patīk gatavot vistas gaļas ēdienus, jo tos var pagatavot ātri un ir arī garšīgi.

-     Vai Jums labāk garšo asi vai maigāki ēdieni?

-     Neesmu ļoti asu ēdienu piekritējs, kaut gan pēdējā laikā lietoju arī sinepes un mārrutkus. Nezinu vai tās var saukt par maigām, bet bieži izmantoju saldskābās mērces ēdienu pagatavošanā.

-     Vai Jūs esat veselīga ēdiena un dzīvesveida piekritējs?

-     Vispār jau cenšos, bet tā kā dzīvoju Rīgā, bet strādāju Valmierā un bieži nākas braukāt, tad arī sanāk ēst tādu Statoil pārtiku, bet kad ir laiks, cenšos ēst veselīgi. Arī saldās limonādes nedzeru, jo tās točna ir neveselīgas, ja nu vienīgi kādreiz ar kādu alkoholisku kokteili kopā.

-     Kādi ir Jūsu ieteikumi labas formas uzturēšanai?

-     Ēdiet visu ko gribat un cik daudz gribat, bet galvenais daudz kustieties un sportojiet!

-     Kas Jums vislabāk garšo? Varbūt dodat priekšroku ārvalstu virtuves brīnumiem?

-     Man garšo gaļa, visa veida gaļa – putnu, cūkas, liellopu, zivju. Īpaši garšo steiks. No ārvalstu virtuvēm tā izteikti nefanoju ne par vienu, lai gan pēdējā laikā ir iegaršojies sušī. Īpaši nepatīk tās virtuves, kur jāēd kaut kādas čūskas, gliemeži, tarakāni, un vēl visvisādi brīnumi.

-     Ja Jums rastos iespēja – pamācīties, kādos ēst gatavošanas kursos – kuras valsts virtuvi Jūs vēlētos apgūt padziļināti?

-     Gribētu iemācīties marinēt gaļu. Nezinu varbūt tā varētu būt armēņu virtuve, lai Jāņos varētu tādu riktīgi garšīgu šašliku cept!

-     Kā ar saldumiem, vai esat saldummīlis?

-     Saldumi man garšo, bet tā baigi ar tiem neaizraujos. Principā, kad sāku ēst, tad apstāties ir grūti un bieži tas beidzas ar pārēšanos, bet tai pašā laikā mierīgi varu arī iztikt bez saldumiem. Šausmīgi garšo konfektes “Gotiņa”.

-     Vai Jums ir būtiski kā ēdiens tiek pasniegts, tā vizuālais noformējums?

-     Protams, ka ir feini, ka ēdienu pasniedz skaisti noformētu un vēl labāk, ja to dara skaista sieviete, bet galvenais jau tomēr, kā tas ēdiens garšo!

-     Kuras ir Jūsu iecienītākās ēstuves, restorāni, kā Jūs tās novērtējat 10 ballu sistēmā?

-     Valmierā ar kolēģiem apmeklējam restorānu “Rātes vārti”. Tur ēdiens ir garšīgs un kvalitatīvs. Tad pusceļā starp Valmieru un Rīgu ir “Braslas krogs” vai kaut kā tā. Tur piedāvājumā ir tikai latviešu virtuves piedāvājums un ēdiens arī ir ļoti garšīgs un porcijas lielas. Rīgā jau daudz pa restorāniem nesanāk staigāt, jo gatavoju mājās, vai kaut kur pa fikso ieēdu, bet ir iebaudīts ēdiens “Teātra bārā” un kvalitāte ir atzīstama. Principā, visiem šiem varu likt 9.

-      Vai apmeklējat arī fast food ēstuves?

-     Jā, sanāk apmeklēt, tāpēc, ka ir nepieciešamība ēst pa ceļam uz darbu. Bet ļoti labi apzinos, ka šie izstrādājumi nav veselīgi.

-     Vai Jums ir palicis atmiņā kāds īpašs ēdiens, no kāda ārvalstu ceļojuma?

-     Tā baigi daudz ceļot nav sanācis, it īpaši uz eksotiskām valstīm, līdz ar to nav ko atcerēties. Vienīgi varu pateikt, ka Itālijā picas tiešām garšo labāk nekā pie mums.

-     Domāju, ka daudzus teātra apmeklētājus interesē, kas izrāžu laikā atrodas dzērienu pudelēs, vai oriģināls? Kā arī – vai, ja izrādē ir jāēd – vai tikai tēlojat, ka to darāt?

-     Nu nē, parasti tur ir ūdens, ja jādzer šnabīts, bet ja brūno vajag, tad tēja. Vīns ir no parastas sulas. Ir, protams, gadījumi, kad kolēģi izspēlē joku un tiešām dzēriens tev nezinot ir īsts, bet tas gadās reti. Ēdiens ir atkarīgs no izrādes, cik daudz ir jāēd. Ja notiek viesības ar lielu klātu galdu, tad lielākā daļa ir butaforija un īsts ēdiens ir maz, kādi salāti un maize. Uz lielās skatuves, bieži vien visi ēdieni sastāv no āboliem un banāniem.

-     Vai varat atklāt mūsu portāla lasītājiem, kādu sev īpašu recepti, kā to pagatavot?

-     Nu ko, uztaisīsim plovu.

Sastāvdaļas: divas vistas filejas. Divas paciņas rīsu. Burkāns. Paprika (krāsa pēc gaumes, man patīk dzeltenā). Viens vai divi marinēti gurķi atkarībā no lieluma. Burciņa Ķīnas saldskābās mērce mūsu pašu Spilvas ražojuma. Skābais krējums.

Pagatavošanas process: uzliekam vārīt rīsus, tad sagriežam fileju mazos gabaliņos un liekam uz karstas pannas apcepties, tā lai apbrūninās tā vistiņa. Pa to laiku sarīvējam burkānu un kad vista ir nosauļojusies, gāžam iekšā burkānu lai tas ar pacepās. Tad sagriežam papriku gabaliņos un arī liekam iekšā. Visbeidzot arī marinētā gurķa kārta, sagriežam un metam iekšā. Kādu brītiņu lai viņi tur tā pacepās un pasutinās savā sulā. Tad liekam klāt Ķīnas saldskābo mērci un ar’ kādu brītiņu pacepam. Un visam šitam dārzeņu sautējumam vēl pieliekam nedaudz krējuma. No krējuma būs nedaudz treknāks, toties maigāks! Atkal nedaudz pacepam un pa šo laiku jau vajadzētu būt rīsiem gataviem. Rīsus varam nedaudz noskalot, lai nav tik ķepīgi un metam iekšā pie pārējiem uz pannas. Un tagad kādu brīdi cepam. Tad kad sāk jau nedaudz piedegt, tad ir gatavs.

     Labu apetīti! Ēd no šķīvja ar dakšiņu. Vasarā forši ir klāt svaigus gurķus piekost klāt. No šīm proporcijām paēst var 3 – 4 cilvēki, atkarībā cik izbadējušies. Ja ēd viens, tad ar šito var izvilkt divas dienas. 

-     Vai Jūsu ģimenē ir kādas īpašas receptes, ēst gatavošanas paradumi, kas varbūt atšķiras no citiem?

-     Tā grūti uzreiz iedomāties, it kā jau nekas tāds neparasts nav, normāla latviešu virtuve. Principā, garšo visi mammas gatavotie ēdieni. Piemēram, tādas zupas, ko gatavo mamma, man citur īsti negaršo. Tāpēc tagad pats sāku gatavot zupas, un izrādās, ka tas tik sarežģīti nemaz nav. Un man pašam garšoja ļoti.

-     Vai Jums ir kāds sapņu ēdiens, ko noteikti gribētu iemācīties pagatavot?

-     Godīgi sakot nav tāda sapņu ēdiena, vismaz līdz šim vēl neesmu baudījis. Visu ko gribu jau gatavoju, bet tas, protams, man neliedz papildināt savu recepšu daudzumu un man tas patīk un to arī daru!

Komentāri (17)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
s
ja tas ir plovs ta taisiitaajs ir baletdejotaaja
16.07.2008. plkst. 21:09
pārāk negaršo plovs :D bet laba intervija...
08.07.2008. plkst. 13:45
Es to plovu uztaisīju-paldies-baigi labs!
27.06.2008. plkst. 18:08
Es arī aizraujos ar vistas gaļu ;
06.05.2008. plkst. 11:30
Lai jau !!
23.04.2008. plkst. 10:22

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies


Translate

Šodien

2017. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Sīpoli savu specifisko smaku iegūst uzsūcot no augsnes sēru

Pasākumi

Bērnu un jauniešu konkurss festivālam „Rock`n`Roll visām paaudzēm”

Jau otro reizi Liepājā notiks festivāls „Rock`n`Roll visām paaudzēm”. Šogad liepājniekiem 22.un 23.augustā koncertestrādē „Pūt vējiņi” notiks trīs dažādi koncerti, kuros būs...