Veģetārie ēdieni

Bulgurs ar fetas sieru un tvaicētiem dārzeņiem

Bulgurs ar fetas sieru un tvaicētiem dārzeņiem (8)

Lai pagatavotu bulguru, katliņā apcep sīki sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, tad pievieno bulguru un visu turpina cept apmēram vienu minūti. Tad pārlej ar dārzeņu buljonu un gatavo
Kartupeļi ar kariju, koksriekstu pienu, kešjū riekstiem un baziliku

Kartupeļi ar kariju, koksriekstu pienu, kešjū riekstiem un baziliku (1)

Jaunos kartupeļus iztvaicē. Lielā pannā uzkarsē divas ēdamkarotes eļļas un apcep ķimeņu sēklas, līdz tās sāk smaržot. Tad tajā pašā eļļā viegli apcep arī kešjū riekstus. Uz
Seleriju salāti ar datelēm

Seleriju salāti ar datelēm

Lai
pagatavotu šos salātus, ņem apmēram 400 g kātu selerijas un ar dārzeņu mizojamo
nazi, nomizo tām ārējās cietās dzīslas. Tad, izmantojot dārzeņu mizojamo nazi, pa
diagonāli
Ķirbju sēklas ar jūras sāli un garšaugiem

Ķirbju sēklas ar jūras sāli un garšaugiem

Uz pannas uzkarsē olīveļļu un tad uzber garšaugus, samaisa. Tad pievieno ķirbju sēklas un viegli apbrūnina apmēram 3 minūtes. Tad ķirbju sēklas nosusina uz papīra dvieļa, pārkaisa ar
Veģetārie pupiņu salāti ar grūbām

Veģetārie pupiņu salāti ar grūbām (3)

1. Sālsūdenī novārītas grūbas notecina un noskalo aukstā ūdenī. Grūbas var aizstāt ar brūnajiem rīsiem vai auzu pārslām.

2. Vienlaicīgi sālsūdenī novāra pupiņas, tad nokāš un
Karambolas deserts ar mango – apelsīnu mērci

Karambolas deserts ar mango – apelsīnu mērci (3)

Šis deserts ir izskatīgs, veselīgs un
viegli pagatavojams. Karambolu var ēst svaigu, jo pēc garšas un tekstūras tā
līdzinās ābolam. Šajā receptē tā ir viegli pagatavota un
Zaļumu salāti taizemiešu gaumē

Zaļumu salāti taizemiešu gaumē (6)

Šos zaļumu salātus var pagatavot pāris minūšu laikā. Salātus var pasniegt kā atvēsinošu piedevu pie dažādiem asiem Taizemes virtuves ēdieniem vai arī vienlīdz labi tie noderēs
Rožu ziedlapiņu salāti

Rožu ziedlapiņu salāti (2)

Šie izmeklētie salāti nāk no Taizemes virtuves. Rožu ziedlapiņas ir ne tikai greznas, bet arī  garšīgas, tāpēc šos salātus droši var pasniegt izsmalcinātiem gardēžiem un
Translate

Šodien

2017. gada 25. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

Rokopera "Olivers" aizkustina skatītājus

6. maijā pirmizrādi piedzīvoja pirmā rokopera bērniem "Olivers", kuru pēc pazīstamā Čārlza Dikensa romāna "Olivera Tvista piedzīvojumi" motīviem veidojusi komponiste...