Lasītāju receptes

miiljum_zakjis 2007-08-22

Skudru pūznis

Mīklai : ola, 100g cukura, 70g sviesta, 4 tējkarotes pilnpiena, 1/2 tējkarote sodas, 130g kviešu milti.

Olu ar cukuru saputo, pievieno atlaidinātu sviestu, pienu, dzeramo sodu, samaisa, iesijā miltus un iejauc mīklu. Sagatavoto mīklu uz 2 stundām ievieto aukstumā. Atdzesēto mīklu izmaļ caur gaļas maļamo mašīnu un izcep uz plāts. Atdzesē un sasmalcina. Iegūtās drumstalas sajauc ar krēmu un kārto traukā, veidojot uzkalniņa formu. Pārkaisa ar magonēm.

Krēmam: bundziņa vārītā piena, 200g sviesta, 150g sasmalcinātu riekstu kodolu.

vārīto pienu saputo ar sviestu, pievieno riekstus un samaisa.

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
k.k.
Atšķirība starp veikala un paša gatavotā ir liela.
15.12.2007. plkst. 20:05
k.k.
Bet es maļot mīklu caur gaļasmašīnu to ik pēc 1 cm ar nazi noraucu un tad to masu apcepu(vienā kārtā) līdz zeltītai krāsai. Krēma masai vēl lieku klāt sakapātu marmelādi un sarīvētu ābolu.Pūzni apberu ar pūdercukuru ,riekstiem sasm.un sarīvētu šokolādi (skudriņas).
15.12.2007. plkst. 20:02
Susurs
Vai garšo līdzīgi - kā veikalā pērkamais Skudru pūznis? :)
03.10.2007. plkst. 13:45
FFF
Forsa receptite !
22.08.2007. plkst. 20:39

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

„Zaļā 4diena” kopā ar “Mofo” un “Dun Dun”

Turpinot aizsākto koncertu sēriju, „Zaļā 4diena” aicina visus uz nākamo
pasākumu 13. augustā 21:00 uz peldošās darbnīcas, Andrejsalā.

Šajā
reizē koncertēs divas lieliskas...