Lasītāju receptes

rituks10 2009-01-18

Latgales pīrāgs

200 g sviesta
2 olas
1 gl. cukura
2 gl. miltu
1/4 gl. piena
1/2 tējk. dzēstas sodas
1/2 L skāba ievārījuma

Visas sastāvdaļas samīca viendabīgā masā. Apm. pusi no mīklas izklāj uz ietaukotas pannas un pārsmērē ar ievārījumu.
Atlikušo mīklu samīca līdz tik stingrai konsistencei , lai ar rupjo rīvi varētu uzrīvēt ievārījuma kārtai. Pīrāgu cep apm. 20 min. 180 grādu temperatūrā.
Pasniedz uzreiz siltu.


Lai garšo !!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Krizantēma, kas Ķīnā un Japānā tiek uzskatīta par svēto ziedu, ir ēdama. Abās valstīs no krizantēmu lapiņām gatavo lieliskus desertus: svaigas lapiņas iemērc sakultu olu un miltu maisījumā, izņem un apmērcē karstā eļļā. Japānā krizantēmas iedalījās ēdamajās un rūgtajās jeb ārstnieciskajās. Šajā augā ir daudz B grupas vitamīnu, askorbīnskābes, karotīnu, minerālsāļu, ogļhidrātu, kā arī liels daudzums olbaltumvielu, it sevišķi lapās

Pasākumi

Grupa „re:public” atgādina – darba holisms ir kaitīgs jūsu veselībai!

No šīs nedēļas visās Latvijas radiostacijās sāk skanēt grupas „re: public” jaunais radio singls "Dari ko liek", kas iekļauts jūnijā iznākušajā albumā „Atbrīvots”....