Lasītāju receptes

vigato 2008-09-25

Ķirši ar rudzu maizi

150 g cietas rupja maluma rudzu maizes,
2 ēdamk. šķidra medus,
1 ēdamk. ķiršu liķiera vai ķiršu sīrupa,
400 g ķiršu,
1 ēdamk. rupjā cukura,
200 g salda krējuma,
naža gals kanēļa


Maizei norīvē garozu un gabaliņos sagrieztu , to sadrupina. Maizes drupačas sajauc ar ķiršu liķieri, kanēli un pusi no medus.
Nomazgātus, nosusinātus un atkaulotus ķiršus sajauc ar rupjo cukuru. Saldo krējumu saputo ar atlikušo medu stingrās putās.
4 deserta traukos liek kārtām maizes masu , ķiršus, medus puru krējumu . Katru porciju pārkaisa ar maizes drupačām. Drupačām var pievienot arī 50 g sasmalcinātus lazdu riekstus.


LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Arābiem bija paraža: ja vīrietis atteicās pagatavot kafiju savai sievai, tas bija mājiens drīzai laulības šķiršanai

Pasākumi

Gustava Kluča darbi no muzeja kolekcijas dodas uz izstādi Hāgā

Izcilā latviešu mākslinieka Gustava Kluča darbi no Latvijas Nacionālā mākslas muzeja krājuma no 2008.gada 12.aprīļa līdz 13.jūlijam būs skatāmi Hāgas Gemeentemuseum.
Izstāde tiek...