Lasītāju receptes

vigato 2008-09-24

Ērkšķogu pīrāgs

Mīklai
250 g miltu,
2 ēdamk.cukura,
šķipsniņa sāls,
1 citrona rīvēta miziņa,
20 g rauga,
1/8 L silta piena,
1 ola
Glazūrai
4 ēdamk. rīvmaizes,
1 kg ērkšķogu
Sīrupam
150 g mīksta sviesta,
100 g cukura,
4 olas,
50 g miltu,
šķipsniņa sāls,
1/8 L salda krējuma

1/3 miltu izsijā bļodā , pa vidu veido bedrīti.Ap bedrīti izkaisa cukuru, sāli un citrona miziņu. Raugu izšķīdina siltā pienā , lej bedrītē un iejauc ieraugu .Ļauj tam uzrūgt apm. 30 min.
Ērkšķogas nomazgā un nosusina. Glazūrai sviestu puto ar cukuru , pakāpeniski pa vienai pievieno olas, putošanu nepārtraucot , beigās iejauc miltus, sāli un saldo krējumu.
Ieraugu iejauc ar atlikušajiem miltiem un olām un labi samīca. Ļauj uzrūgt siltā vietā apm. 15 min.
Cepešpannu labi ieziež ar sviestu. Uz tās izveltnē mīklu un ļauj uzrūgt vēl apm. 15 min. Uz mīklas uzkaisa rīvmaizi , liek ogas un visu pārlej ar glazūru. Cep sakarsētā cepeškrāsnī apm. 45 min.

LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pirmā pārtikas prece ar svītru kodu bija Wrigley’s košļājamā gumija

Pasākumi

Bilanebila Party

Radošais duets “Bilanebila” turpina priecēt nakts klubu apmeklētājus ar kvalitatīvu un emocionālu deju mūziku. Kārtējā dueta uzstāšanās notiks 21. augustā klubā...