Lasītāju receptes

vigato 2008-09-23

Ķiršu pīrāgs ar drupačām

300 g sviesta,
500 g ķiršu,
225 g cukura,
500 g miltu,
1 paciņa cepamā pulvera,
1/2 tējk. rīvētu citrona miziņu,
šķipsniņa sāls,
1 tējk. malta kanēļa,
1 ola,
50 g notīrītu maltu mandeļu,
forma 26 cm diametrā


Sviestu izkausē uz lēnas uguns un nedaudz atdzesē.Ķiršus noskalo , nosusina, izņem kauliņus un pārkaisa ar 25 g cukura.
Bļodā sajauc miltus, cepamo pulveri, atlikušo cukuru, citrona miziņu, sāli un kanēli. Pievieno izkausēto sviestu un olu, sajauc ar mikseri irdenu mīklu.
Formu ieziež ar ar taukvielām, liek tajā pusi mīklas, izlīdzina un labi piespiež. Uz mīklas uzkaisa mandeles , liek ķiršus , pa virsu sadrupina otru pusi mīklas.
Cep sakarsētā cepeškrāsnī vidusdaļā apm. 40 min., līdz garoziņa zeltaini brūna.


LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pirmo reizi kaltētus tomātus konservēt eļļā sāka Itālijas dienvidos, bet tagad tie ir sastopami praktiski jebkur pasaulē. Pirms konservēšanas tomātus sagriež, sāla un kaltē saulē, lai izžūtu viss mitrums, bet aromāts kļūtu daudz intensīvāks. Izkaltētajiem tomātiem pārlej augu eļļu ar specijām

Pasākumi

Fatman Scoop Rīgā

9. maijā Latvijā pirmo reizi viesojās Ņujorkas hip hop haipmens, šovmens un radio DJ Fatman Scoop.
Uz sarunu ar Irlaiks.lv klubā „Essential” pāris stundas pirms koncerta pats mākslinieks...