Lasītāju receptes

vera 2008-05-09

Biskits ar rabarberiem

500 g rabarberu sagriez 5 cm gabalinos. Ieliek katlina ar 100 ml svaigi spiestas apelsinu sulas un 4 edamkarotem cukura. Uzsilda lidz varisanas temperaturai, uz lenas uguns vara, lidz rabarbers klust miksts, bet joprojam saglaba formu. Masu nokas, lai iegutu aptuveni 200 ml sulas. Atlikusos rabarberus ieliek ne-metala trauka. Atdzese gan sulu, gan rabarberus.
Tad pagatavo treknu olu kremu: ielej katlina 250 ml bieza salda krejuma un 250 ml pilnpiena, piemet vanilas paksti, uzsilda, bet nevara, uzkarsetu nonem no uguns. Sajauc 4 lielu olu dzeltenumus ar 100 g pudercukura un sakul ar karsto krejumu. Uzliek katlinu ar kremu uz uguns un uz loti lenas uguns pastavigi maisot silda, kamer sabieze. Nonem no uguns un turpina maisit kadu minuti, kamer atdziest. Tad izlaiz cauri sietinam un noliek auksta vieta.
Pagatavo vai noperk vienkarsu biskvitkuku. Salauz mazos gabalinos un saliek piespiezot 6 vina vina glazu dibena. Perlej ar auksto rabarbera sulu, pilniba noklajot biskvitu. Tad uzliek dasnu devu auksta olu krema (vel vismaz tresdala glazes).

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 14. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Dārzeņus, kas satur C vitamīnu, pirms vārīšanas nav jāmērcē, bet šķidrumu, kas paliek pāri pēc to pagatavošanas, labāk būtu izmantot

Pasākumi

„Butter In Fly” jauna dziesma – „(Ne)lido(Tu)”

Grupa „Butter In Fly” nāk klajā ar savu svaigāko ierakstu, kura nosaukums var likties netipisks vai tieši interesants, bet pēc mūsu domām katra dziesma ir savā veidā unikāla, un līdz...