Lasītāju receptes

Šokolādes kūka

ieveenc 2009-01-13

Šokolādes kūka

Sastāvdaļas:
* 150 g sviesta
* 300 g tumšās šokolādes (2 tāfelītes)
* 150 g piena šokolādes
* 200 g saldais krējums
* 200 g kviešu miltu
* 1 tējk. cepamā pulvera
* 3 ēdamk. kakao pulvera
* 150 g cukura
* 4 olas

Pagatavošana:
* Katliņā izkausē sviestu un gabaliņos salauztu 1 tumšās šokolādes tāfelīti.
* bļodā samaisa kopā miltus, kakao un cepamo pulveri.
* Olas saputo ar cukuru.
* Olām ar cukuru klāt pievieno izkausēto šokolādi, miltu maisījumu un mazos (apm. 1 kvadrātcentimetru lielos) gabalos sadrupinātu tumšo šokolādi (es parasti to daru uz koka dēlīša ar nazi). Kārtīgi visu samaisa, lai nav miltu kunkuļi.
* mīklu ielej ietaukotā izjaucamajā kūkas formā.
* liek iepriekš uzsildītā cepeškrāsnī aptuveni 180-200 grādos. Cep apmēram 30-45 min.

* Kad kūka gatava to nedaudz atdzesē.
* ūdens peldē izkausē piena šokolādi ar saldo krējumu, bet, lai nav pārāk šķidrs.
* Ar iegūto masu noglazē kūku.
* Ļauj kūkai atdzist un var likt galdā.

Šo kūku iemīļojuši visi mani draugi un ģimenes locekļi. Lūdz to pagatavot gandrīz uz katru ballīti :)

Labu apetīti un, lai izdodas :)

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Coca – Cola sākotnēji bija zaļā krāsā

Pasākumi

Meklē jaunas zvaigznes!

Jau astoto gadu  Latvijas lielākajās pilsētās norisināsies Latvijas Radio jauno izpildītāju konkurss „Jaunās zvaigznes”.  Šogad konkurss  tiek veltīts latviešu pop un...