Lasītāju receptes

vigato 2008-09-28

Ķiršu pīrāgs

1 kg ķiršu,
smilšu mīkla,
100 g cukura,
citrona miziņa,
2 krustnagliņas,
šķipsniņa kanēļa,
1 gl. garda baltvīna,
1 ola,
1 olas dzeltenums,
daži pilieni vaniļas ekstrakta,
2 ēdamk. cukura vai vaniļas cukura,
1 ēdamk. miltu,
1 gl. piena


Ķiršiem izņem kauliņus un vāra apm. 15 min., pievienojot daļu cukura,citrona miziņu, krustnagliņas, kanēli un vīnu.
Ar putu karoti ķiršus izņem no katla.
Ietaukotā , ar miltiem izkaisītā veidnē iepilda mīklu. Olu un olu dzeltenumu sakuļ ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru.Lēnām pievieno miltus, pienu lej tievā strūkliņā.Krēmu karsē , līdz tas sabiezē, tad ļauj atdzist un pārlej mīklai. Uz krēma saliek ķiršus.
Cep apm. 40 min. 175 grādu temperatūrā.

LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ēdiena oranžā nokrāsa dāvā mundrumu. Ir pierādīts, ka ne tikai vitamīnu sastāvs, bet pat ēdienu krāsa ietekmē cilvēka veselību un garastāvokli. Piemēram, burkāni, apelsīni, smilts ērkšķis, persiki, aprikozes, melones, oranžie kabači un ķirbji papildina enerģiju, nostiprina imūnsistēmu, uzlabo asinsriti. Oranžā krāsa izstaro prieku un atbrīvo mūs no negatīvām emocijām, padara par sabiedriskiem un radošiem cilvēkiem

Pasākumi

Uz komēdijas “Rīga – Dakāra” pirmizrādi visas biļetes izpārdotas!

7.februārī Dailes teātra mazajā zālē notiks sensacionālas komēdijas “Rīga – Dakāra” pirmizrāde, kuras varoņu ādā iejutīsies humoriste Jana Duļevska un aktieris Jānis Jarāns....