Lasītāju receptes

vigato 2008-09-28

Ķiršu pīrāgs

1 kg ķiršu,
smilšu mīkla,
100 g cukura,
citrona miziņa,
2 krustnagliņas,
šķipsniņa kanēļa,
1 gl. garda baltvīna,
1 ola,
1 olas dzeltenums,
daži pilieni vaniļas ekstrakta,
2 ēdamk. cukura vai vaniļas cukura,
1 ēdamk. miltu,
1 gl. piena


Ķiršiem izņem kauliņus un vāra apm. 15 min., pievienojot daļu cukura,citrona miziņu, krustnagliņas, kanēli un vīnu.
Ar putu karoti ķiršus izņem no katla.
Ietaukotā , ar miltiem izkaisītā veidnē iepilda mīklu. Olu un olu dzeltenumu sakuļ ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru.Lēnām pievieno miltus, pienu lej tievā strūkliņā.Krēmu karsē , līdz tas sabiezē, tad ļauj atdzist un pārlej mīklai. Uz krēma saliek ķiršus.
Cep apm. 40 min. 175 grādu temperatūrā.

LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Zemesriekstu eļļu tiek izmantota zemūdenēs, jo tā ir bez smaržas, līdz sasniedz 230 grādu temperatūra

Pasākumi

BRĪVDABAS MĀKSLAS UN MŪZIKAS FESTIVĀLS "ZAĻUMBALLE 2009"

ESTRĀDE: Satellites LV, Astro'n'out, Tribes of the City, Triānas Parks, Igo, Goran Gora, Soundarcade, The Briefing, Oscartienealas(ESP), The Scarabeusdream(AUT), 7 Pieauguši Vīrieši, Baložu...