Lasītāju receptes

vigato 2008-09-28

Ķiršu pīrāgs

1 kg ķiršu,
smilšu mīkla,
100 g cukura,
citrona miziņa,
2 krustnagliņas,
šķipsniņa kanēļa,
1 gl. garda baltvīna,
1 ola,
1 olas dzeltenums,
daži pilieni vaniļas ekstrakta,
2 ēdamk. cukura vai vaniļas cukura,
1 ēdamk. miltu,
1 gl. piena


Ķiršiem izņem kauliņus un vāra apm. 15 min., pievienojot daļu cukura,citrona miziņu, krustnagliņas, kanēli un vīnu.
Ar putu karoti ķiršus izņem no katla.
Ietaukotā , ar miltiem izkaisītā veidnē iepilda mīklu. Olu un olu dzeltenumu sakuļ ar atlikušo cukuru un vaniļas cukuru.Lēnām pievieno miltus, pienu lej tievā strūkliņā.Krēmu karsē , līdz tas sabiezē, tad ļauj atdzist un pārlej mīklai. Uz krēma saliek ķiršus.
Cep apm. 40 min. 175 grādu temperatūrā.

LAI GARŠO !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ir nepieciešama tonna ūdens, lai iegūtu mārciņu smalkā cukura

Pasākumi

Cēsis izvirzījušas savu kandidatūru Eiropas kultūras galvaspilsētas titula iegūšanai

Cēsis ir izvirzījušas savu kandidatūru Eiropas kultūras galvaspilsētas titula iegūšanai 2014.gadā. Eiropas kultūras galvaspilsētas programmu 2014. gadā Cēsis plāno īstenot visā...