Lasītāju receptes

Šokolādes desa

ilze79 2007-08-21

Šokolādes desa

Recepte domāta visiem gardēžiem, kuriem īsā laikā gribas tikt pie garda rezultāta :)

Sastāvs:
2 paciņas Selgas cepumu
250 grami marmelādes
2 olas
1 glāze cukura
150 grami (vēlams saldkrējuma) sviesta
3 ēdamkarotes kakao
30 cm garšs pārtikas folija gabals

Pagatavošana:
Sadrupina sīkos gabaliņos cepumus un sagriež marmelādes šķēlītes nelielos gabaliņos - to visu ar rokām samaisa kopā.
Lielā katlā iesit 2 olas un pieber glāzi cukura - uzliek katlu uz lēnas uguns. Tam pievieno sviestu - kārtīgi izmaisa, kad sviests pilnībā izkusis un veidojas vienmērīga masa pievieno kakao. Katlu no uguns noņem un masai pievieno sadrupinātos cepumus un marmelādi, visu samaisa, lai veidojas viemērīga masa.
Izklāj folliju (labāk to darīt uz koka dēlīša) un masu izliek vienmērīgi izkārtojot desas formā. Izlīdzina, un ietin visu follijā. Izliek pieliekamajā vai citā vēsā vieta, kad masa atdzisusi, lai ātrāk to varētu likt galdā ieliek saldētavā.

Apmēram pēc 30 minūtēm var likt uz kārā zoba.

Labu apetīti :) !!!

Garšīgu un manuprāt samērā vienkārši! :) Un noteikti mājās gatavotā "desa" sanāks daudz gardāka par "Saldo bruneti" ko var nopirkt lielveikalā.

Komentāri (11)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
corte
Tā patiesi ir garsīga!
26.12.2012. plkst. 20:52
Diana
Kad katla iesit olas ar cukuru-tad maisijums jasakulj vai vnk iesit olas un pieber cukuru un tad sviestu klaat?
20.12.2011. plkst. 17:08
Atmiņas no bērnības - mamma bieži taisīja "brūno"(tā mēs saucām), tikai olas gan nelika, tāpat labi turās.
03.10.2007. plkst. 16:41
Susurs
Ko varētu lietot olu vietā...veģetārietim...?
03.10.2007. plkst. 13:47
Labu laiku jau centos atrast recepti šim kārumam.Biju piemirsusi.Bet paziņas mācēja nosaukt tikai daļēji.Nu forši!Beidzot varēšu atkal kārtīgi sanašķoties:)).
06.09.2007. plkst. 10:42

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Iemesls tam, ka medu ir tik viegli sagremot, ir tāds, ka to jau ir sagremojusi bite

Pasākumi

Izdoti divi pirmie CD sērijā „Uzliec kaut ko jautrāku”

Kompānija Mikrofona Ieraksti uzsākusi jaunu izlašu sēriju „Uzliec kaut ko jautrāku” un šonedēļ mūzikas veikalos būs pieejams pirmie divi CD. Tajos apkopotas dziesmas, kuras jau guvušas...