Lasītāju receptes

sooch 2008-07-30

Zefīra & augļu maisījums

Sastāvdaļas:
18 GAB SVERAMIE ZEFĪRI
300 G ŽĀVĒTU APRIKOŽU
300 G ŽĀVĒTU PLŪMJU(žāvētos augļus var pilnīgi vai daļēji aizstāt ar svaigiem, var izmantot arī riekstus vai marmelādi)
0,5 GLĀZE CUKURA
1 L SALDĀ KRĒJUMA
1 PACIŅA CEPUMU

Pagatavošana:

Zefīrus, aprikozes un plūmes sagriež smalkos gabaliņos. Saldo krējumu un cukuru saputo. Putukrējumā lēni iecilā uzbriedinātu, ūdenī uzkarsētu ( nedrīkst uzvārīt) un atdzesētu želantīnu, bet pēc tam - zefīrus un žāvētos augļus. Sagatavoto maisījumu lej formā, kas izklāta ar cepumiem. 2-3 stundas atdzesē ledusskapī. Var dekorēt ar augļu gabaliņiem, riekstiem, šokolādi vai ko citu pēc savas gaumes. Sastingušo masu pasniedz sagrieztu gabaliņos.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
varētu būt šķebinoši salds- zefīrs ar putukrējumu... prasās kāds skābāks elements, kāda lielogu dzērvene vai brūklene kaut vai dekorā.
03.08.2008. plkst. 22:03

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

Jauniešu kultūras portālā HC.LV sākas konkurss „Jaunietis Eiropā!”

23. janvārī tiek atklāts jauns izglītojoši radošs konkurss jauniešiem par Eiropas Savienības jautājumiem „Jaunietis Eiropā!”, kas gada garumā mudinās jauniešus gūt zināšanas par...