Lasītāju receptes

ligatt 2008-04-25

Biezpiena kuka

Sastāvdaļas:
Biskvītam: soda - 50 g
kviešu milti - 50 g
cukurs - 80 g
olas - 2 gab.
kakao pulveris - 40 g
ūdens - 30 g
Pildījumam: ūdens - 200 g
rīvēts biezpiens - 200 g
putukrējums - 400g
žāvētas aprikozes - 130 g
Ogu masai: saldētas avenes - 700 g
cukurs - 120 g

Pagatavošana:

Biskvīts.
Traukā liek sodu, cukuru, olas, ūdeni, kakao un samaisa. Pieliek miltus un vēlreiz visu kārtīgi samaisa. Formā liek cepampapīru un ielej mīklu. Cep 190...200`c t`, 10min.

Pildījums.
Ūdeni, biezpienu, miltus samaisa kopā. Pieliek kubiņos sagrieztas aprikozes,putukrējumu un samaisa.

Ogu masa.
Saldētas avenes atlaidina 0....+6`c t` un liek blenderī. Pieliek cukuru un kuļ līdz iegūst viendabīgas konsistences masu.

Kūka.
Metāla formā ieklāj pārtikas plēvi un uz tās liek sagrieztu biskvītu.uzklāj pusi no pildījuma. Pa vidu liek biskvīta strēmeles (1*1cm) un uzliek atlikušo pildījumu. Virsū uzklāj atlikušo biskvītu. Liek saldētavā un sasaldē.

Pasniegšana.
Pīrāgu sagriež gabaliņos. Uzliek uz šķīvja gabaliņu . Šķīvja malā uzlej rīvētu aveņu mērci. Rotā ar piparmētru lapiņu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja uzturā lietosiet pārāk daudz burkānu, kļūsiet oranžs

Pasākumi

Kristofs Vilibalds Gluks „ORFEJS un EIRIDĪKE”

24. janvārī plkst. 20:00 kinoteātrī Parex Plaza Ņujorkas Metropolitan operas tiešraides sēriju  turpinās Kristofa Vilibalda Gluka opera Orfejs un Eiridīke ar Danielu de Nīsu Eiridīkes...