Lasītāju receptes

lidoniitisl 2008-02-20

Sambuks

Gatavošanai velta aptuveni 30 min.

Nepieciešams:
300 gr zemeņu ievārījuma
2 olu baltumi
2 tējkarotes želatīna

Process.
Zemeņu ievārījumam pievieno olu baltumus, saputo, liek porciju trauciņos.
Ja sambuku gatavo iepriekš, jāpievieno želatīns. To iemērc nelielā ūdens daudzumā, izkausē ūdens peldē, atdzesē līdz 40 grādiem un tievā strūkliņā, nepārtraukti maisot, lej saputotajā masā. Masu ātri sapilda ar aukstu ūdeni izskalotos trauciņos un liek ledusskapī.
Pirms pasniegšanas trauciņus uz dažām sekundēm ievieto karstā ūdenī un izliek uz šķīvja.

Noverteejiet, jo neparastas lietas ir gan vienkarshas,gan interesantas!Pavadiet virtuvee tikai pus stundinju un juus sev un saviem draugiem pagatavosiet satriecoshu saldo!:)

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Betija
sito mees arii gatavojam pie omas. riktiigi labis anaak-forshaa rcepte! njam njam
20.02.2008. plkst. 14:56
Fancuks
Es taisu pat bez želatīna- tikai ātri jāapēd, bet tā nav problēma mūsu ģimenē... Vienīgais es ņemu nevis ievārījumu, bet svaigi sarīvētas zemenes ar cukuru ,kas tiek turētas ziemai ledusskapī ar metāla vāciņu aizvākotās burciņās.
20.02.2008. plkst. 14:19

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Vaniļa, mokka kafija, šokolāde un kanēlis tiek uzskatīti par „smagiem” un nepiemērotiem vīna pavadoņiem, kaut arī to smarža un nianses piemīt dažādu vīnu aromātos

Pasākumi

Prāta Vētra prezetē jaunu singlu un videoklipu

Trešdien, 17.jūnijā, vieni no Positivus festivāla galvenajiem māksliniekiem – grupa Prāta Vētra radiostacijām nodos savu jauno singlu „Bēdz” no albuma „Tur kaut kam ir jābūt” un...