Angļu kēkss

Angļu kēkss

Kēkss lieliski papildina pēcpusdienas tēju vai punšu, jo ir sulīgs un vienlaikus bagāts ar garšvielām. Britu kulināri to bieži cep speciāli tējas galdam. Ietītu pārtikas folijā, kēksu var uzglabāt ilgāku laiku.

Saputo sviestu, pievieno cukuru, sāli, citronu miziņu un olas un visu sakuļ krēmveida masā. Tad iestrādā ar cepamo pulveri sajauktus miltus un rumu. Beigās mīklā iemīca sakapātas citronu un apelsīnu sukādes, rupji sakapātus ķiršus, rozīnes un mandeles. Mīklu pilda ietaukotā taisnstūra veidnē (garums - 30 cm) un nolīdzina virsmu. Cep sakarsētā cepeškrāsnī 175oC temperatūrā 70-80 minūtes. Gatavo kūku atdzesē uz kūku režģa un pārkaisa ar pūderkrēmu.

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
SANS DUA
keeksuaalaas izvirtiibas mmmmmm!
30.12.2009. plkst. 22:42
Keeksi ir supergarshiigi!
10.08.2008. plkst. 10:18
Ja nav sulīgs, tad man galīgi tāds negaršo !
04.07.2008. plkst. 09:25
klasiskās vērtības :))
28.04.2008. plkst. 12:02

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 21. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Garšas kārpiņas dzīves ilgums ir 10 dienas

Pasākumi

Dziedātājai Milēnei Fārmerei jauns albums “Point de Suture”

Leģendārā franču dziedātāja Milēne Fārmere (Mylene Farmer) izdevusi savu septīto studijas albumu “Point de Suture” (“Šuve”), kas Latvijā pieejams no 12.septembra....