Mīklas

Sviesta mīkla pīrādziņiem (2)

Miltus izsijā uz mīklas dēļa, ar nazi iekapā sviestu, padziļinājumā ielej krējumu, olas dzeltenuma, sāls, no citrona izpiestas sulas (1 tējk.) un cepamā pulvera maisījumu, sastrādā

Smilšu mīkla (4)

Miltus izsijā uz mīklas dēļa, tajos iekapā vai saplucina taukvielas, iemaisa smalko cukuru (neder rupjais, kristāliskais cukurs). Miltu, sviesta un cukura kaudzītē izveido padziļinājumu,

Plaucētā mīkla

Ūdeni uzvāra, pievineno taukvielas, sāli un pieber uzreiz visus izsijātos miltus. Masu strauji maisa, karsējot uz samazinātas liesmas. Kad mīkla savēlusies kamolā  un atdalījusies no

Kārtainā sviesta mīkla

Sviestu samaisa ar 3 ēdamkarotēm miltu, izveido plakanu taisnstūri un atdzesē.Izsijātos miltos iemaisa ūdeni, pieliek sāli olas dzeltenumu, citronskābi vai degvīnu, sastrādā viendabīgu

Olu-biskvīta mīkla (4)

Mīklas pagatavošana -  olu dzeltenumus atdala no baltumiem. Olu dzeltenumiem pieber smalku cukuru, saputo, pierīvē citrona miziņu vai pieliek vaniļu. Atsevišķi saputo olu baltumus.

Rauga mīkla (10)

Raugu atšķaida ar tējkaroti silta ūdens vai piena, pieliek tējkaroti cukura, izmaisa un noliek siltumā, lai raugs "atdzīvotos". Miltus izsijā. Pienu uzsilda līdz 30oC, pusi miltu
Translate

Šodien

2018. gada 19. janvārī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Gurķi labāk saglabājas kopā ar āboliem

Pasākumi

SARĪKOJUMI RĪGAS LATVIEŠU BIEDRĪBĀ 2009. GADA 17. JŪNIJS – 15. JŪLIJS

17. jūnijā plkst. 19.00 Zelta zālē
KAMERMŪZIKAS KONCERTS
Piedalās Gunta Cēse (soprāns), Aleksandra Boroduļina, Ieva Kļaviņa (klavieres), Raivo Lallo (klarnete).
Programmā V. Bellīni,...