Biezpiena maize ar augļiem

Biezpiena maize ar augļiem

Diedzētos graudus sasmalciniet blenderī, pievienojiet 3 1/2 gl miltu un sāli un samaisiet. Raugu izšķīdiniet ūdenī un sajauciet ar miltu maisījumu. Biezpienu sajauciet ar eļļu, pievienojiet ābolu sulu un sakuliet, līdz veidojas vienveidīga masa. Atlikušos miltus ar kaudzīti beriet traukā, centrā veidojiet iedobi, lieciet tajā rauga maisījumu, tad biezpiena masu un kuliet ar mikseri 2 min. Pievienojiet mīklai 1 olu, auzu pārslas un kuliet vēl 2 min. Tad mīklu sajauciet ar rokām, līdz tā kļūst gluda. Sasmērējiet ar eļļu un siltā vietā uz 1-1,5 stundām, lai uzrūgst. Tad, kad mīkla uzrūgusi, lieciet to uz dēlīša, kas apbērts ar miltiem, pievienojiet sieru, sausus augļus un divus sakultus olu baltumus. Samaisiet. Mīklu sadaliet divās daļās, veidojiet kā batoniņu un lieciet formā. Apsedziet mīklu ar salveti un atstājiet apmēram stundu, lai uzbriest. Pirms cepšanas sadurstiet ar dakšiņu un cepiet 35-40 min 190 oC. Pasniedziet sagrieztu šķēlītēs.

Komentāri (3)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Skats pavisam prasts ,,,
13.07.2007. plkst. 11:14
Un ir ARĪ ;';';';';';';';';
05.07.2007. plkst. 12:13
Tas varētu būt garšīgi! :)
27.06.2007. plkst. 21:00

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mūsdienās reti, kurš zina, ka īsts borščs – tā ir zupa no latvāņiem, augiem, kurus lielākā daļa cilvēku uzskata par nezāli. Tieši latvāņu novārījums biešu kvasā senatnē tika saukts par boršču

Pasākumi

SKA-Reggae Night Rīgā!

„Ska-Reggae Night” ietvaros 17. oktobrī klubā "Faraon" plkst. 20:00 uzstāsies vācu ska-reggae grupa „Message of Jah”. Pozitīvākas mūzikas vēl nepastāv! Programmā arī...