Lasītāju receptes

māmiņa ramona 2009-01-14

Nenormāli garšīgā,ekonomiskā un vienkāršā torte-garšos ikvienam!!!

1. Selga klasiskie cepumi 4 - 5 paciņas;
2. 3 paciņas 0,5 % biezpiena;
3. Putukrējums rozā paciņā(nav latviešu ražojums)-uz paciņas nofotografēts putukrējums un zemenes 400 gr;
4. 3 ēdamkarotes cukurs;
5. ½ tējkarote vaniļas cukurs;
6. skābena zapte,piemēram,brūkleņu,dzēveņu, bet vislabākā ir mazo,dzelteno plūmīšu zapte apmēram 75 grami;
7. Marmelāde-200 grami(jo krāsaināk,jo labāk);
8. Dabīgās kafijas krūze atdzisusi,bez cukura un bez biezumiem;
9. Garnējumam-ziemā der mandarīni,banāni,marmelāde.
10. Vasarā var likt zemenes,avenes,banānus,marmelādi.
11. Kas garšo,to var likt!!!

Pagatavošana:

Nav tik sarežģīti,cik izklausās un izskatās!!!Ja ir tusiņš bērniem vai vārda diena un negribas neko BAIGO taisīt,bet tā lai ciemiņi nepārstāj Tevi slavēt,tad šī ir ideāla torte.Es 1 rezi uztaisīju un nākamreiz ciemiņi pieteica,lai atkal būtu šī torte un tā lai būtu ar ko paņemt līdzi uz mājām.Garšo pat tiem,kas nav saldummīļi baigie.Sanāk daudz lētāk un garšīgāk nekā pirkt veikalā.

1.Saputo ar mikseri putukrējumu,cukuru un vaniļas cukuru vineveidīgā,tumīgā masā!!!
2.Pieliec klāt biezpienu un vēlreiz saputo,lai ir tāda bieza,ķepīga masa-tā,lai no karotes nekrīt nost,ja karoti apgriež otrādāk!!!
3.Paņem sacepuma trauku ar dziļām malām,ieklāj folliju tā,lai spīdīgā puse būtu ar skatu pret Tevi,un follija malas apgriez,lai nelien pāri trauka malai.
4.Iemērcē cepumus kafijā un liec pirmo kārtu klāt vienu pie otra!
5.Pārsmērē kārtu ar putukrējuma masu,ko sataisīji pirmajā punktā,bet tā,lai nav baigi biezā kārta,jo vajadzēs vēl 3 kārtas likt.
6.Sagriez marmelādi mazos gabaliņos un saliec virs putukrējuma,bet liec to marmelādi ļoti reti-tā,lai nav kārtā-ar lielām atstarpēm-it kā izkaisi.
7.Atkal cepumus mērcē kafijā un liec virsū nākamo kārtu.
8.Sasmērē ar putukrējumu tāpat kā iepriekš.
9.Smērē ar ievārījumu.
10.Atkal liec cepumus izmērcētus kafijā.
11.Vēl 1 kārta ar putukrējumu.
12.Atkal "izmētā" marmelādi.
13.Liekam pēdējo kārtu ar izmērcētiem cepumiem.
14.Liekam putukrējuma pārpalikumu un izsmērējam vienmērīgi pa visu virsu.
15.Garnējam pēc izdomas un vēlmēm.
16.Atliekam uz vismaz 12 stundām (ideāli uz 24 stundām)ledusskapī,lai ievelkas visas sastāvdaļas viena otrā.
17.Mmm,labu apetīti...Un apetīte būs visiem patiešām laba...Garantēju...

Komentāri (3)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
kika
tā ir tiešām nenormāli garšīga torte! un nav nemaz tik liela ķēpa viņu uztaisīt! :) iesaku!
30.12.2010. plkst. 11:20
veel rumu piesauj kafijai vai ko taadu mm un ta jau vispar pa skaisto:)
16.01.2009. plkst. 14:39
gan jau, ka gašigi, tikai maneejaa piesakaas so karumu nogarsot aizbraucot pie Ramonas ciemos.negribaas nonjemties ar kuukaam...un veelams..vismazaako gabalinju:) liekas kalorijas nevar:))
16.01.2009. plkst. 14:37

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 25. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Baltais vīns iederas pie „baltās” gaļas (vistas, tītara, zivs, delikatesēm no jūras veltēm, piena sivēnam)

Pasākumi

Ausekļa Baukšķenieka gleznu izstāde „Mājās un ārpus mājas” Cēsu Izstāžu namā

Ceturtdien, 9.oktobrī plkst.17.00 Cēsu Izstāžu namā tiks atklāta Ausekļa Baukšķenieka „Mājās un ārpus mājas”. Izstādes atklāšanas dienā ieeja bez maksas....