Lasītāju receptes

miiljum_zakjis 2007-08-24

Medus kūka

Mīklai: 3 olas, 120g cukura, 120g skāba krējuma, 50g margarīna, 170g medus, 240g kviešu miltu, 1/2 tējkarote sodas, 1 tējkarote etiķa.

Margarīnu, cukuru un medu sajauc un sakuļ viendabīgā masā. tad pievieno krējumu un olas. Labi sajauc, iesija miltus un ar etiķi dzesētu sodu. iejauc mīklu un 10- 15 mm biezā kārtā liek uz pannas. cep 180- 200° C temperatūrā 7 - 10 minūtes.

Krēmam: 150g sviesta, 80g skāba krējuma, 75g pūdercukura, 1g citronskābes, 120g pūdercukura-pārkaisīšanai.

Sviestu sakuļ vieglā masā, pievieno pūdercukuru, krējumu. Visu labi saputo.
Atdzisušo torti pa horizontāli sagriež divās daļās, vidū iezieš krēmu, visu pārkaisa ar pūdercukuru.

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
gindra
medus kukai, etiki kur tas ir redzets.....
03.11.2010. plkst. 21:53
Gundega
Shausmas, lai atrastu parastu recepti ir 10..... papildreceptes :)
15.03.2010. plkst. 12:34
lisa
superiiga recepte:)
27.08.2007. plkst. 22:33
FFF
Nē, pilnīgi neticami ! Tās receptes, kuras esmu domājusi atrast, vienmēr mani iepriecina šajā portālā ! Paldies autoram !
27.08.2007. plkst. 11:21

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kulināro grāmatu, kuru receptes nāk no līdzenumiem, nesanāk pagatavot īpaši garšīgas kalnos un otrādi. Ēdiens, ko gatavo līdzenuma iedzīvotāji no grāmatām, ko sarakstījuši augstāk virs jūras līmeņa dzīvojoši cilvēki, izjūk, bet kalnos dzīvojošiem iedzīvotājiem nāktos ēst neizvārītu ēdienu, ja viņi stingri sekotu līdzi receptēs norādītajam. Te vainojama atšķirība atmosfēras spiedienā, kas kalnos liek ūdenim uzvārīties pie zemākas temperatūras

Pasākumi

Jauns ieraksts UPEs apgādā

Dienās, kad laicīgais latvietis steidzas uzvilkt īsās bikses pie pirmajiem +15, slēpes pie pirmajiem -1 un dziesmu pie pirmās kopā dziedāšanas iespējas, klajā nācis noderīgs un...