Lasītāju receptes

vigato 2008-09-23

Aukstā zemeņu torte

500 g zemeņu,
300 g cepumu Selga,
3 ēdamk. cukura,
1 gl. saldā baltvīna,
1 gl. apelsīnu sulas,
1 gl. zemeņu liķiera,
3 ēdamk. saldā krējuma,
1 gl. mandeļu skaidiņu rotāšanai


Zemenes nomazgā , sagriež , pārkaisa ar cukuru.Liķieri , vīnu un apelsīnu sulu sajauc un pārlej zemenēm. Noliek ledusskapī uz 1- 2 stundām.
Zemenes izņem no šķidruma, notecina.Cepumus sadala 3 daļās. 1/3 no cepumiem iemērc no zemenēm notecinātajā šķidrumā un kārto uz paplātes citu citam blakus, veidojot tortes apakšējo kārtu. Pāri liek zemenes.
Tāpat liek nākamo cepumu un zemeņu kārtu.Nobeidz ar cepumiem.
Torti liek ledusskapī , lai šķidrums ievelkas apm. 3 st. Pirms pasniegšanas rotā ar putukrējumu , zemenēm un mandeļu skaidiņām.

LAI IZDODAS !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 17. jūnijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mīkstais margarīns ir mazāk piesātināts ar taukiem un veselīgāks par dzīvnieku sviestu un cieto margarīnu

Pasākumi

Iļģuciema sieviešu cietuma KIAP ‘Mirjama’ tēlotājmākslas studijas audzēkņu darbu izstāde “PIESKĀRIENS BRĪVĪBAI”

Brīvība. Katra paaudze šī vārda semantiku piepildījusi ar savu saturu. Kara un spaidu apstākļos ir citāda izpratne par brīvību, miera un labklājības apstākļos citāda. Bet neviena...