Lasītāju receptes

vigato 2008-09-23

Aukstā zemeņu torte

500 g zemeņu,
300 g cepumu Selga,
3 ēdamk. cukura,
1 gl. saldā baltvīna,
1 gl. apelsīnu sulas,
1 gl. zemeņu liķiera,
3 ēdamk. saldā krējuma,
1 gl. mandeļu skaidiņu rotāšanai


Zemenes nomazgā , sagriež , pārkaisa ar cukuru.Liķieri , vīnu un apelsīnu sulu sajauc un pārlej zemenēm. Noliek ledusskapī uz 1- 2 stundām.
Zemenes izņem no šķidruma, notecina.Cepumus sadala 3 daļās. 1/3 no cepumiem iemērc no zemenēm notecinātajā šķidrumā un kārto uz paplātes citu citam blakus, veidojot tortes apakšējo kārtu. Pāri liek zemenes.
Tāpat liek nākamo cepumu un zemeņu kārtu.Nobeidz ar cepumiem.
Torti liek ledusskapī , lai šķidrums ievelkas apm. 3 st. Pirms pasniegšanas rotā ar putukrējumu , zemenēm un mandeļu skaidiņām.

LAI IZDODAS !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Tortu un kūku klasifikācija tiek veikta pēc tortes sastāvā ietilpstošo izcepto pusfabrikātu tipa. Tortes mēdz būt: biskvīta, smilšu, kārtainās, plaucētās, riekstu, cukura, biezpiena, vafeļu un kombinētās. Praktiski visu sastāvā ietilpst cukurs, milti un olas, bet medus tortēs ietilpst medus. Bez pamatsastāvdaļām tortei var pievienot praktiski jebko: sviestu, krējumu, riekstus, augļus, alkoholiskos dzērienus (konjaku, vīnu), specijas un tamlīdzīgi

Pasākumi

Izdota “Superizlase 09” ar populārākajām 2008.gada pašmāju dziesmām!

Šī ir jau devītā izlase sērijā, kas aizsākās tālajā 2000.gadā. Superizlasē tiek apkopotas praktiski visas zīmīgākās un populārākās konkrētajā gadā Latvijā radītās dziesmas,...