Jogurta torte ar augļiem

Jogurta torte ar augļiem

Šajā kūkā ir ļoti daudz augļu, tāpēc tā ir ne tikai garda, bet arī viegla. Atsvaidzinošā torte ir ātri pagatavojama, vienīgi pēc tam tā labi jāatdzesē.

Kaloriju daudzumu iespējams samazināt, ka pilnpiena jogurta vietā izmanto vājpiena jogurtu un ņem mazāk krējuma.

Sagatavošana: 35 minūtes
Atdzesēšana: 3 stundas

Nepieciešamās sastāvdaļas (formai 26 cm diametrā)

Mīklai:

2 olas
80 g cukurs
2 ēd.k. silts ūdens
100 g milti
100 g malti lazdu rieksti

Pildījumam:

9 plāksnītes baltais želatīns
1 glāze ķirši (svars pēc notecināšanas ap 350 g)
1 kārba aprikozes (svars pēc notecināšanas ap 350 g)
600 g jogurts
100 g medus
2 ēd.k. citronu sula
½ citrona rīvētas miziņas
200 g saldais krējums

Pagatavošana

Tortes cepamo formu izklāj ar cepampapīru. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Atdala olu baltumus no dzeltenumiem. Baltumus kopā ar 20 g cukura sakuļ stingrās putās. Dzeltenumus puto kopā ar atlikušo cukuru un ūdeni, līdz izveidojas gaišs krēms.

Iemaisa riekstus miltos. Sakultos olu baltumus iecilā miltos un iegūto masu pievieno krēmam. Liek masu formā un cep 15 minūtes cepeškrāsnī (160 grādu temperatūrā).

Iemērc želatīnu. samaisa jogurtu ar 80 g medus, citronu sulu un citrona miziņu. Želatīnam nolej lieko ūdeni, izšķīdina siltā ūdens peldē un iejauc jogurtā. Putukrējumu sakuļ stingrās putās un iecilā jogurtā.

50 ml aprikozu sulu sajauc ar atlikušo medu, uzsilda. Pamazām samitrina tortes pamatni. Pēc tam to apziež ar ½ jogurta krēmu, tortes centrā izkārto ķiršus, bet ārmalā sarindo aprikozes. Dažus augļus atstāj rotāšanai. Pārklāj ar atlikušo krēmu un novieto uz 3 stundām vēsumā.
Garnē ar aprikozēm un ķiršiem.

1 gabaliņa uzturvērtība:
220 kcal; olbaltumvielas – 5 g, tauki – 10 g, ogļhidrāti – 26 g.

Jogurta tortītes: 15 – 18 papīra formiņās katrā iepilda apmēram pa 1 ēdamkarotei mīklas un izcep. Pēc tam pilda ar augļiem un jogurtu. Biskvītus nepiesūcina ar augļu sulu.

Kā izšķīdināt želatīnu: 9 želatīna plāksnītes apmēram 15 minūtes iemērc ½ l auksta ūdens. Pēc tam lieko ūdeni notecina un želatīnu izšķīdina ar 2 – 3 ēdamkarotēm karsta ūdens.

Komentāri (4)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Agnese
LULITA Nu tad Tev uz šejeieni: http://www.feliksa-konditoreja.com/kukas/Jogurta_Kuka Tieši tas ko gribi pasūtīt.
15.04.2013. plkst. 11:24
Agita
Jogurta patiešām garšīgas, bet grūti pagatavot. Vienreiz ņēmos ņēmos nekas nesanāca. Nācās pasūtīt konditorejas internetveikalā http://www.feliksa-konditoreja.com/Tortes/Jogurta_Torte - īstenība bija ļot laba
27.11.2012. plkst. 17:41
flora
po hazelnuts ju lutemmos e perzieni receptin se d.m.th eshte lajthia e jo si e keni shkru ju ajo quhet ne gjuhen gjermane hazelnutz se edhe un shkruaj shum recepa por ju po i perzieni me gjuh te huaj respekt keni recepta te mir por mundsisht te jen shqiptare . ejo te huaja.
08.07.2010. plkst. 20:06
LULITA
VELOS IEGADUES JOTUTA UN AUGU TOTI
07.02.2010. plkst. 15:24

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2018. gada 17. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Pirmo reizi kaltētus tomātus konservēt eļļā sāka Itālijas dienvidos, bet tagad tie ir sastopami praktiski jebkur pasaulē. Pirms konservēšanas tomātus sagriež, sāla un kaltē saulē, lai izžūtu viss mitrums, bet aromāts kļūtu daudz intensīvāks. Izkaltētajiem tomātiem pārlej augu eļļu ar specijām

Pasākumi

Vasaras skola par kultūrpolitikas tendencēm Austrumeiropā

Krakovas Starptautiskais Kultūras centrs sadarbībā ar Vīnes Viduseiropas institūtu aicina piedalīties vasaras skolā "20 gadi pēc komunisma. Kultūrpolitika Centrāleiropā", kas...