"Dzērvenīte"

"Dzērvenīte"

Lai pagatavotu mīklu, olas sakuliet ar cukuru karsta ūdens peldē. Pievienojiet izsijātus miltus un kartupeļu cieti un kārtīgi samaisiet. Mīklu lejiet tortes formā, kas ieziesta ar margarīnu un izkaisīta ar miltiem, un cepiet 10 min 210 oC. Atdzesējiet.

Lai pagatavotu sīrupu, ūdeni un cukuru uzvāriet un pievienojiet konjaku.

Lai pagatavotu krēmu, atdzesējiet olu baltumus un sakuliet ar cukuru un citronskābi.

Gatavu biskvītu sagrieziet trīs daļās un katru daļu aplejiet ar sīrupu. Atstājiet ievilkties. Tad uz katra biskvīta lieciet krēma kārtu, ābolu biezeni un dzērvenes. Uz virsējā biskvīta veidojiet zīmējumu no krēma un dzērvenēm. Malas arī ieziediet ar krēmu un apberiet ar mandelēm. Pasniedziet.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Laumite
Mīkla no 7olām pa desmit minūtēm neizcepsies. Jācep 15- 20 min. 220gr.
07.09.2008. plkst. 16:31

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 20. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Arābiem bija paraža: ja vīrietis atteicās pagatavot kafiju savai sievai, tas bija mājiens drīzai laulības šķiršanai

Pasākumi

Atklāta Rīgas tautas lietišķās mākslas studiju darbu izstāde „Baltā”

No šī gada 29. novembra līdz nākama gada 18. janvārim Rīgā, Sv. Pētera baznīcā, iespējams apskatīt Rīgas tautas lietišķās mākslas studiju darbu izstādi „Baltā”. Ekspozīciju...