Vīnes torte "Zaher"

Vīnes torte "Zaher"

Lai pagatavotu mīklu, šokolādi izkausējiet. Sviestu sajauciet ar 150 g cukura. Olu dzeltenumus atdaliet no baltumiem, pievienojiet sviestu, šokolādi, izsijātus miltus un mandeles un kārtīgi samaisiet. Pievienojiet ar atlikušo cukuru sakultus olu baltumus. Lieciet mīklu ar pergamentu izklātā tortes formā, kas ieziesta ar sviestu, izlīdziniet un cepiet 50 min 180 oC. Gatavu biskvītu atdzesējiet un pārgrieziet horizontāli uz pusēm. Uz apakšējā biskvīta uzklājiet daļu ievārījuma, virsū lieciet otru biskvītu un arī to ieziediet ar ievārījumu. Pūdercukuru izšķīdiniet 125 g ūdens un uzvāriet, līdz veidojas sīrups. 200 g šokolādes sasmalciniet, izkausējiet sīrupā un atdzesējiet. Torti aplejiet ar iegūto masu un dekorējiet ar šokolādi. Pasniedziet.

Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Marta
Kūka sanāca ļoti garšīga, visi viesi slavēja. Ievārījumu liku 300 gramus un pasniedzu ar putukrējumu.
13.11.2013. plkst. 00:41

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Etiķī marinētu siļķi sagriež filejas veidā, satin ruletē un nostiprina ar kociņu. Šāds ēdiens saucas rolmopsis

Pasākumi

Jūrmalas pilsētas dome aicina piedalīties Jūrmalas fotokonkursā un iegūt vērtīgas balvas

Lai atlasītu atraktīvus un mākslinieciski kvalitatīvus Jūrmalas fotoattēlus pilsētas tūrisma brošūrām, tūrisma kartēm un citiem drukātiem izdevumiem, kā arī Interneta vietnēm,...