Lasītāju receptes

vera 2008-05-09

Auzu, rudzu, kviesu parslu cepumi

Vajadzes:
300 g parslu
180 g taukvielu (margarinu vai sviestu)
100 g cukuru
3 olas
50 g miltu
1/2 tejk. vanilina cukura

Idejas garsas variancijam:
50 g zavetu plumju
30 g zavetu zemenu
30 g zaqvetu aprikozu
30 g zavetu kirsu
20 g magonu
20 g sezama seklinu
30 g saulespuku seklinu
40 g kapati lazdu riekstu
30 g kirbju seklinu
Pusi no dota auzu parslu daudzuma apcep 80 g taukvielu un atdzese. Cukuru saputo ar atlikusajam taukvielam, olu dzeltenumiem, vanilinu. Pievieno miltus, apceptas un neapceptas parslas, stingri saputotus olu baltumus. Labi samaisa. Sadala tris dalas. Katrai pievieno kadu piedevu no minetajam garsas variancijam, ja vajag - sasmalcinatu.
Ar tejkaroti liek uz pannas un cep 22 - 28 minutes 170 - 180 grados C.

Ieteikumi:
1. Ja grib trauslakus cepumus, uz pannas jaliek planakas miklas picinas.
2. Cepot krasni, nevajadzetu lietot pannas ar cauruminiem.
3. Auzu parslas var aiztat ari ar kviesu un rudzu parslam. Tada gadijuma ieteicams samazinat taukvielu daudzumu lidz 120 - 140 g.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 14. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Diētiskā kola tika izgudrota 1982.gadā

Pasākumi

POSITIVUS festivāls 2009



17., 18. jūlijā
Salacgrīvā notiek Positivus Festival 2009.Šī gada festivālā piedalās Prāta Vētra, Moby, Sinead O’Connor, Peter Doherty,
Ebony Bones, The Whip, Two Door Cinema...