Konditorejas izstrādājumi

Desmit šokolādes, kakao un kafijas tortes

Desmit šokolādes, kakao un kafijas tortes (7)

Šokolādes torte
250g margarīna, 250g cukura, vanilīns, šķipsniņa sāls, 6 olas, 250g miltu, 2 tējk. cepamā pulvera, 250g šokolādes, 100g sasmalcinātu mandeļu, 2 ēd.k. aprikožu džema,
3 gardi rolbiskvīti

3 gardi rolbiskvīti

Rolbiskvīts ar greipfrūtiem uz zemenēm
Mīklai: 5 olu baltumi, šķipsniņa sāls, 75g cukura, vanilīns, 5 olu dzeltenumi, 50g miltu, 50 kartupeļu cietes. Pildījumam un rotāšanai: 3 ēd.k.
10 eksotisko augļu tortes

10 eksotisko augļu tortes (2)

Ananāsu torte
6 olas, vanilīns, 175g cukura, šķipsniņa sāls, 100g kokosriekstu skaidiņu, 100g miltu, 1 ananāss (apmēram 1.5kg), 450g aprikožu ievārījuma, 750ml saldā krējuma.
Olu
8 aukstās tortes

8 aukstās tortes

Biezpiena torte
Burciņa šokolādes-riekstu krēma, 100g rīvētu baltmaizes sausiņu, 700g biezpiena, 150g cukura, 1gl. apelsīnu sulas, 1 citrona sula, 375ml saldā krējuma, 3 ēd.k. konjaka, 2
Desmit interesantas kēksu receptes

Desmit interesantas kēksu receptes

Angļu kēkss
200g sviesta, 200g cukura, vanilīns, 4 olas, 300g miltu, 3 tējk. cepamā pulvera, ½ tējk. krustnagliņu pulvera, 2 ēd.k. ruma, 150g rozīņu, pa 40g citronu un apelsīnu sukādes,
Jogurta torte ar augļiem

Jogurta torte ar augļiem (4)


Šajā kūkā ir ļoti daudz augļu, tāpēc tā ir ne tikai garda, bet arī viegla. Atsvaidzinošā torte ir ātri pagatavojama, vienīgi pēc tam tā labi jāatdzesē.

Kaloriju daudzumu
Rauga mīklas maize un Ziemassvētku našķu pagatavošana

Rauga mīklas maize un Ziemassvētku našķu pagatavošana

Rauga mīklu gatavo no miltiem, ūdens vai piena, rauga un sāls. Bez minētajiem produktiem mīklai vēl pievieno taukus (cūku taukus vai sviestu, margarīnu, skābo krējumu, augu eļļu vai šo
Šokolādes uzputenis

Šokolādes uzputenis (1)

Šis maigais krēmveida deserts ir piemērots svinīga viesību cienasta noslēgumam.
Tā kā uzputenis tiek pagatavots bez olu dzeltenumiem, tas satur maz holesterīna.
Pagatavošanas laiks: 25
Ābolu deserti

Ābolu deserti (2)

Turpinām izpētīt rudens vispopulārākos augļus – ābolus, lai zinātu, kādus garšīgus ēdienus no tiem varam pagatavot.  

Šoreiz dažas receptes gardēžiem.

Āboli
Semifredo kūka ar ķiršiem

Semifredo kūka ar ķiršiem (3)

1. Kūkas formas apakšdaļu izņem, noklāj
ar cepamo papīru un atkal ieliek atpakaļ formā.

2. Šokolādi sadrupina gabalos un
izkausē ūdens peldē kopā ar sviestu. Cepumus saliek
Šokolādes putas

Šokolādes putas (2)

Šokolādi izkausē karsta ūdens peldē. Saldo krējumu katliņā uzkarsē un tad iemaisa izkausētajā šokolādē. Visu labi samaisa, līdz masa sāk sabiezēt.
Olu baltumus sakuļ stingrās
Zemeņu – pistācijas riekstu parafē

Zemeņu – pistācijas riekstu parafē (3)



1. Lēzenā traukā ieklāj pergamenta papīru. Uz pannas apgrauzdē pistācijas riekstus un atliek malā. Uz tās pašas pannas uzkarsē 4 ēdamkarotes ūdens, 4 ēdamkarotes cukura un ļauj
Zemeņu granita

Zemeņu granita (1)

Paredzēts 4 personām

Angļu kēkss

Angļu kēkss (4)

Kēkss lieliski papildina pēcpusdienas tēju vai punšu, jo ir sulīgs un vienlaikus bagāts ar garšvielām. Britu kulināri to bieži cep speciāli tējas galdam. Ietītu pārtikas folijā, kēksu
Torte austrumu gaumē

Torte austrumu gaumē (2)

Tā ir pankūku torte, kas sastāv no plānām kārtām un aromātiska pildījuma. Lai pagatavotu pankūkas, olu dzeltenumus sakuļ ar skābo krējumu. Pakāpeniski pievieno cukuru un miltus un visu
Bezē ar nektarīniem un zemenēm

Bezē ar nektarīniem un zemenēm (24)

Pagatavošanas laiks 150 minūtes

Paredzēts 6 personām

Persiku šarlote

Persiku šarlote (21)

Pagatavošanas laiks 80 minūtes

Paredzēts 12 personām

Ruletītes "Bitītes"

Ruletītes "Bitītes" (6)

Olu dzeltenumus un olas sajauciet ar cukuru un medu un sakuliet ar mikseri. Pievienojiet mannu un kārtīgi sajauciet. Pannu izklājiet ar pergamentu un ieziediet ar margarīnu. Tajā lejiet mīklu
Plāceņi ar sieru

Plāceņi ar sieru (4)

Pagatavošanas laiks 60 minūtes

Paredzēts 6 personām

Ingvera - riekstu kociņi

Ingvera - riekstu kociņi (12)

Pagatavošanas laiks 60 minūtes

Paredzēts 4 personām

Translate

Šodien

2017. gada 24. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Izsaki viedokli

Vai Tu vēlies, lai sadaļa "Iegūsti ideālu figūru" tiktu atstāta arī pēc konkursa beigām?

Interesanti fakti

Sākotnējais galdautu izmantojums bijā kā dvieļiem, lai noslaucītu pirkstus un rokas pēc ēšanas

Pasākumi

Izglītības programma Mākslas stilu un virzienu skola Laikmetīgā māksla

2008.gada 17.septembrī Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā atsākas lekcijas Mākslas stilu un virzienu skolā. Šoreiz mūsu uzmanības centrā ir LAIKMETĪGĀ MĀKSLA. Nodarbības notiks...