Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Ogu mērce

Sastāvdaļas:
1. Saldētas zemenes, ķirši, upenes, meža ogas (daudzumu pats var izvēlēties, kas vairāk garšo). 2 cilvēkiem pieteik ar 1 paciņu ogu, t.i. aptuveni 500 g;
2. 1 - 2 ēk. k. cukurs;
3. Vaniļas cukurs;
4. Kanēlis;
5. ½ apelsīna;
6. 1-2 tējkarotes kartupeļu cietes

Pagatavošana: (laiks: 10 minūtes)

1. Saldētās ogas ieber katliņā un novieto to uz uguns (saldētās ogas var gan atkausēt, gan arī izmantot neatkausētas);

2. Pārlej pāri siltu ūdeni (tā, lai pilnībā nepārklāj ogas);

3. Vāra uz vidējas liesmas kādas 5 minūtes;

4. Kad parādās pirmie ūdens burbulīši, pievieno cukuru apt. 1-2 ēd.k. (var arī izmantot cukura aizstājēju - 3 gab.), pievieno vaniļas cukuru (visu pievieno pēc garšas) un vāra vēl kādas 5 minūtes;

5. Kad jau gaisā izplatās salda ogu smarža un ogas ir mīkstas, bet ne izšķīdušas, pievieno sulu no ½ apelsīna, kanēli un izšķīdinātu 1 - 2 tējkarotes kartupeļu cietes.

6. Vēl pavāra kādas 1-2 minūtes, līdz mērce sabiezē.

7. Pasniedz ar (a) saldējumu (sanāks saldējums ar karsto ogu mērci); (b) biezpiena sacepumu utt.

Nākamājā rītā var izmantot ievārījuma vietā, pasniedzot to kopā ar auzu pārslu biezputru. ;)

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 26. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Zemenes ir vienīgie augļi, kuriem sēklas aug ārpusē

Pasākumi

Regeja karaļi - Bob Marley’s band – „The Wailers“ atkal Tallinā!

Leģendārā grupa no Jamaikas „The Wailers“, kuras viens no dibinātājiem ir regeja kultūras karalis, populārais mūziķis Bobs Mārlijs, 14. jūlijā uzstāsies Piritas klostera drupās...