Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Vistas-sīpolu mērce

Sastāvdaļas:

Vistas fileja
Garšvielu maisījus vistas gaļai
Sīpoli (~tikpat cik gaļa)
Milti (1-2 tējkarote)
Krējums (ēdamkarote)
Tomātu mērce vai kečups (var arī bez)
Majonēze (var iztikt bez)

Pagatavošana:

Vistas fileju sagriež gabaliņos, samaisa ar majonēzi, pēc tam apcep uz pannas. Tad liek to cepšanai cepeškrāsnī piemērotā katliņā vai stikla traukā (noslēgtā)

Sīpolus nomizo un sgriež ~ 2mm biezās ripās, un tad krusteniski. Uz lēnas uguns apcep uz pannas un liek pie vistas filejas.

Sajauc ūdeni ar krējumu un vistas gaļas garšvielām (garšvielām uz paciņas parasti norādīts lietošanas daudzums). To pārlej vistas gaļai ar sīpoliem un liek cepeškrāsnī cepties. Cepšanās laikā jāuzmana, lai nenovārās šķidrums, vajadzības gadījumā var pieliet ar ūdeni atšķaidītu krējumu (ēdamkarote krējuma uz glāzi ūdens)

Kamēr pagatavosiet pamatēdienu, piemēram, kartupeļus, mērce būs gatava (~30-40 min). Izņemiet to no cepeškrāsns un pievienojiet minimālā ūdens daudzumā izšķīdinātus miltus (lai mēce nebūtu pārāk šķidra) un pēc tam tomātu mērci (var arī tomātu mērci nelikt). Samaisiet un mērce gatava :)


Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 24. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Taizemē un Dienvidķīnā ēdiens satur daudz garšvielu un speciju, tāpēc rīsus šajās zemēs parasti gatavo bez sāls, lai tie kontrastētu ar garšvielām bagātajiem ēdieniem

Pasākumi

Tikšanās ar Backstreet Boys

Aktīvākie portāla www.irlaiks.lv lasītāji droši vien bija pamanījuši konkursiņu, kurā mēs, sadarbībā ar „Urbania Group”, piedāvājām 3 oriģinālāko un interesantāko aprakstu...