Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-07-27

Tunāze

Sastāvdaļas:
1. 500g kūpinātas gaļas;
2. 250g tunča konservu eļļā;
3. 5 vidēji kartupeļi;
4. 1 burkāns;
5. 1 sīpols;
6. 4 mājas marinēti tomāti;
7. puse ēdamkarotes sinepes;
10. vidēji šampinjoni

Pagatavošana: (laiks: 25 minūtes)

0 min. Katlā apmēram 1.3 L ūdens. Panna uz mazas uguns sildās.'

2 min. Katlā pievienojam kūpināto gaļu kas sagriezta nelielos gabaliņos.

5 min. Pannā pievienojam sarīvētu burkānu, ļaujam lēnām cepties eļļā.

6 min. Katlā pievienojam palielus kartupeļu gabalus.

7 min. katlā iemetam 2 daiviņas ķiploka.

9 min. pannā pievienojam pusīti vidēji liela sasmalcināta sīpola. Otru pusīti nedaudz sasmalcinot pievienojam katla sastāvam.

10 min. Katls vārās uz nedaudz virs vidējās liesmas, panna uz mazas uguns.

15 min. Panna uz lielas uguns, pievienojam eļļu, uzkarsējam.. pievienojam uz pusēm pārgrieztus sampinjonus lai tie augstā temperatūrā dabū šoku.

17 min. Katlā pievienojam sāli.

18 min. visu pannas sastāvu pievienojam katlam.

19 min. katlam pievienojam tunci.

20 min. katla saturam pievienojam veselus marinētos tomātus.

21 min. pievienojam pārējās garšvielas, lai tikai buljons tiktu apveltīts ar garšvielu efektu, nevis pārējās sastāvdaļas.

22 min. pievienojam pusi ēdamkarotes sinepes!

Pasniegt visiem lai katram tiktu vesels tomāts un arī gabals kartupeļa.

Iesaku - krējuma vietā, šai zupai vairāk patiktu ēdamkarote kausētā siera!



Komentāri (1)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
rihards
Nu šitā špikot nu gan nevajadzētu!! http://www.receptes.lv/lat/zupas_un_buljoni/zupas/?recipeid=13945
19.01.2009. plkst. 20:38

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Par spīti stereotipiem, saldais ēdiens maltītes sākumā nemaz nav tik kaitīgs. Kā uzskata daži dietologi, torte vai kūka var nospēlēt savdabīgu antiaperitīva lomu, nomierinot „vilka apetīti”. Viss ir atkarīgs no tā, cik izsalcis esat un cik sen esat pēdējo reizi ēdis. Ja ir izlaista kāda ēdienreize, uzsāciet maltīti ar dažiem šokolādes gabaliņiem, pāris konfektēm, tortes gabaliņa, dažām karotēm ievārījuma vai saldējuma. Tas paātrinās glikozes piesātināšanos asinīs, samazinās bada sajūtu un pasargās no pārēšanās

Pasākumi

Noslēdzies atklātais Latvijas čempionāts un Baltijas kausa izcīņa triatlonā

Sestdien, 23.augustā, pie Ventspils Zilā karoga pludmales norisinājās atklātais Latvijas čempionāts un Baltijas kausa izcīņa triatlona sprinta distancē. Sacensības, kuras Baltijā ir...