Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-14

Ķirbju biezzupa

Sastāvdaļas:
2 kubiciņi liellopa buljona;
ķirbis 300 gr.;
3 ķiploka daivas sagrieztas;
Selerijas saknes trīs kātus sagrieztus;
Puravs.

Pagatavošana: (laiks: 30 minūtes)

Ņem katliņu vēlams tīru, drošības pēc izmazgā vēlreiz, ielej ūdeni apmēram 1 litru.

Vāra tik ilgi, kāmēr uzvārās, tad pieliek 2 kubiciņus liellopa buljona.

Kāmēr vārās ūdens, sameklē ķirbi, nokauj, - vajadzīgi būs 300 gr. Bez mizas un sēklām. Sagriež gabaliņos, nelielos.

Tad parokās pa burkānu kasti un atrod burkānu, nokasa dubļus, mizu, dzīvniekus un sagriež mazos, mazītiņos gabaliņos.

Vajag vēl- 3 ķiploka daivas sagrieztas

Selerijas saknes trīs kātus sagrieztus

Puravu- balto daļu sagriež gabaliņos, zaļo lidina ārā.

Visus sagrieztos objektus met katlā pie buljona, vāra 25 minūtes.

Pieber samaltus piparus pēc garšas.

Pēc 25 minūtēm jāatraujas no TV un jāiet raudzīt.

Noceļ no plīts, atrod blenderi un blenderē, līdz pašķidrai putrai līdzīgai masai, tad pielej mazo paciņu saldo krējumu un pieber sāli pēc garšas. Daudz nē, jo buljons jau ir gana sāļš.

Uzkarsē vēlreiz līdz burbulim.

Tad šito visu lej bļodiņā vai šķivī, pārkaisa ar sagrauzdētu maizi ( gabaliņos)un pārber ar parmasen ( vai citu, domāju labāk cietu) sieru.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 19. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Kakao – šokolādes galvenā sastāvdaļa – ir kaitēkļu apsēstākais koks džungļos

Pasākumi

Keane atgriežas ar trešo albumu

Viena no iecienītākajām britu grupām Keane klajā laidusi savu trešo albumu “Perfect Symmetry”, kas Latvijā pieejams “Universal Music” apgādā.

...