Lasītāju receptes

ievucis__@ 2008-07-14

Sēņu zupa

Sastāvdaļas:
175 g saldētu jauktu sēņu
1 ēdamk. margarīna "Eve" vai sviesta
2 burkāni
1 puravs
1-2 pētersīļu saknes
1 ēdamk. kviešu miltu
800 g gaļas buljona (no kubika)
1 olas dzeltenums
100 g saldā krējuma
sāls, pipari

Pagatavošana:

Sēnes atkausē, notecina un nedaudz sasmalcina. Tad liek zupas katliņā un vāra, līdz iztvaikojis liekais šķidrums un sēnes iegūst krāsu. Notīra burkānus un pētersīļus. Noskalo puravu. Visus dārzeņus sagriež kubikos. Tad tos pievieno sēnēm un nedaudz apbrūnina. Pēc tam pārkaisa miltus un samaisa. Pielej gaļas buljonu un vāra 10- 15 min. Saputo olas dzeltenumu ar saldo krējumu. Noceļ katliņu no plīts un iejauc olas-krējuma maisījumu. Maisījums zupu iebiezina un tā kļūst samtaina. Ja nepieciešams, pievieno sāli un piparus. Kad zupa ir iebiezināta, to nedrīkst vairāk vārīt.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Mīkstais margarīns ir mazāk piesātināts ar taukiem un veselīgāks par dzīvnieku sviestu un cieto margarīnu

Pasākumi

Rejs Hortons atbild uz Jūsu jautājumiem

www.IrLaiks.lv sadarbībā ar koncertaģentūru Top Concert no 31. oktobra līdz 5. novembrim piedāvāja nebijušu iespēju - ikviens no Jums varēja uzdot savus jautājumus pasaules mēroga...