Lasītāju receptes

strausakaaja 2008-06-27

Tomātu biezzupa

Sastāvdaļas:
50gr sviesta;
1ēd.karote olīveļļa;
2 sīpoli – smalki sagriezti;
Timiāns;
Baziliks;
1 maza lauru lapa
3 ķiploku daiviņas – smalki sagrieztas
1kg tomāti – sagriezti mazos gabaliņos;
2ēd.karotes tomātu pastas
1ēd.karote cukura (var nelikt)
1 bundža ar tomātiem savā sulā – tos es sagriežu, jau liekot klāt;
150ml ūdens
200ml tomātu sula (to, kas paliek pāri no tomātiem savā sulā)

Pagatavošana:

Sviestu, olīveļļu, sīpolus, ķiplokus, timiānu un lauru lapu liek karsēties katliņā ar vāku. Karsē apmēram kādas 5-6min, kamēr sīpols paliek caurspīdīgs. Tad pievieno tomātus, tomātus savā sulā (tikai tomātus), tomātu pastu un cukuru. Uz lēnas uguns vāra kādas 5minūtes, bez vāka. Tad pievieno ūdeni, tomātu sulu. Kad sāk vārīties, nogriež mazāku uguni. Pēc 30 -45 min. noņem no plīts, lai atdziest. Kad ir atdzisis, izkāš caur sietu. Pirms pasniegšanas uzsilda un apber ar smalki sagriestu baziliku un svaigi samaltiem pipariem. Sāli pievieno pēc patikas.

Nu kaut kā tā. Visas sastavdaļas protams var variēt pēc savas patikšanas. Es piemēram nelieku lauru lapu, jo nepatīk tās garša, bet lieku vairāk sīpolus un ķiplokus, lai ir kreftīgāk. Tiem, kas mīl asākus ēdienus, var pievienot čili pipariņu asumam.  .

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ūdens trūkums ir iemesls numur 1 dienas nogurumam

Pasākumi

Deivida Gilmora soloalbums – jau Latvijā

Iznācis kādreizējā grupas Pink Floyd ģitārista un vokālista Deivida Gilmora koncertalbums Live In Gdansk, kurā dzirdams Gilmora 2006. gada koncertturnejas On An Island pēdējais koncerts,...