Lasītāju receptes

liepiņa 2008-04-28

Šampinjonu krēmzupa svētkiem

Gatavošanas laiks 25-30 min.
4 personām

2l svaigu šampinjonu (750 g)
2 ēd.k. sviesta vai margarīna
2-3 ēd.k. kviešu miltu
1 l gaļas buljona
(1-2 kubiņi + ūdens)
200 g saldā krējuma
2 ēd.k. heresa vai portvīna (var aizstāt ar 1 tējk. citrona sulas un 1 ēd.k. ogu želejas)
sāls, melnie pipari

1. Sēnes noskalo, notīra un sīki sagriež.

2. Liek zupas katliņā un apcep sviestā vai margarīnā. Pārkaisa ar miltiem un rūpīgi samaisa. Tad pamazām pievieno buljonu un vāra apmēram 10 minūtes.

3. Pievieno saldo krējumu. Papildina ar heresu vai portvīnu. Ja nepieciešams, pieliek sāli un piparus.

4. Krēmzupu pasniedz karstu ar svaigu maizi.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 21. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Zemenes ir vienīgie augļi, kuriem sēklas aug ārpusē

Pasākumi

Sērijas “Pasaku lāde” ietvaros klajā nāk “Pīters Pens”

Ar Hipotēku bankas atbalstu kompānija “Platforma Music” klajā laidusi jau desmito sērijas “Pasaku lāde – pirms miedziņš nāk” kompaktdisku, kurā šoreiz iekļauts Džeimsa Berija...