Lasītāju receptes

rituks10 2009-01-17

Kartupeļu un ābolu biezeņzupa

500 g vārītu kartupeļu
1 sīpols
500 g ābolu
2 ēdamk. sviesta
1 tējk. miltu
850 ml dārzeņu buljona
2 ēdamk. krējuma
4 vārītas olas
naža gals kanēļa
pipari
rīvēts... Lasīt »

jolcis 2008-07-27

Zirņu biezenis

1 litrs šķelto zirņu

100 g sviesta

1 sīpols

1 ķiploks

dilles

krējums pēc garšas

Šķeltos zirņus kopā ar sīpoliem, ķiplokiem, kaltētām dillēm vāra, līdz zirņi... Lasīt »

moka 2008-07-14

Zirņu sakņu zupa

1. zirņi
2. kartupeļi
3. kāposti
4. pipari saldie utt

glāzi zirņu noskalo un iemērc uz 4 stundām ūdenī. tad tos ieber verdošā ūdenī pieliek sāli. Vārīšnās laikā... Lasīt »

strausakaaja 2008-06-27

Tomātu biezzupa

Sastāvdaļas:
50gr sviesta;
1ēd.karote olīveļļa;
2 sīpoli – smalki sagriezti;
Timiāns;
Baziliks;
1 maza lauru lapa
3 ķiploku daiviņas – smalki sagrieztas
1kg tomāti –... Lasīt »

vineta33 2008-05-27

Kartupeļu biezeņzupa franču gaumē

500 g kartupeļu
2 mazi burkāni
1 mazs sīpols
1 maza selerijas sakne
1 l gaļas buljona
200 g caurauguša speķa
4 olu dzeltenumi
80 g salda krējuma
saišķis svaiga... Lasīt »

liepiņa 2008-04-28

Šampinjonu krēmzupa svētkiem

Gatavošanas laiks 25-30 min.
4 personām

2l svaigu šampinjonu (750 g)
2 ēd.k. sviesta vai margarīna
2-3 ēd.k. kviešu miltu
1 l gaļas buljona
(1-2 kubiņi + ūdens)
200 g saldā... Lasīt »

liepiņa 2008-04-24

Zaļā zupa vai Brokoļņņiks

Uzvāram katliņā ūdeni un liekam vārīties zaļos brokoļus. Kad brokoļi ir mīksti, tos saspiežam ar stampu tajā pašā ūdenī. Turpinam šo masu vārīt uz lēnas ugunts un tad pievienojam... Lasīt »

maigucis 2008-04-23

Dārzeņu biezeņzupa

50 g burkānu,
60 g kāļu,
75 g svaigu kāpostu,
25 g sīpolu, selerijas saknes un pētersīļu saknes,
50 g kartupeļu,
10 g sviesta,
15 g skāba krējuma,
1 tējk. miltu,
400 g... Lasīt »

rituks10 2008-04-23

Kartupeļu biezeņzupa franču gaumē

500 g kartupeļu ; 2 mazi burkāni ; 1 mazs sīpols ; 1 maza selerijas sakne ; 1 l gaļas buljona ; 200 g caurauguša speķa ; 4 olu dzeltenumi ; 80 g salda krējuma ; 1 saišķis... Lasīt »

rituks10 2007-12-09

Dārzeņu zupa ar nūdelēm

250 g rīsu nūdeļu
8 dl vistas buljona
2 ēdamk. zemesriekstu eļļas
1 sīpols
3 ķiploka daiviņas
2 tējk. karija pastas
2 čillija pākstis
1 dl kokosriekstu piena
2 ēdamk. k. zivju... Lasīt »

rituks10 2007-12-06

Nūdeļu zupa ar safrānu

6 puravi
2 mazas cukīnijas
2 lieli tomāti
2 ķiploka daiviņas
1,5 tējk. safrāna pavedienu
1,5 L dārzeņu buljona
2 ēdamk. sojas mērces
100 g nūdeļu
sāls
kajēnas pipari

... Lasīt »

sakura 2007-12-06

Zupa no avokado

Zupa no avokado

Ingredienti:
avokado- 5.gab.
sīpoli - 2.gab.
ķīploki - tris daiviņas
burkāni - 1.gab.
selerējs- viens kāts
tomāts - 2.gab.
oliveļļa - 2 ēdamkārotes
kinza- viens... Lasīt »

ladysany 2007-11-11

Diētiskā tomātu biezzupa

Sastāvdaļas:
1 sīpols
pāris ķiploku daiviņas
1 oranžā paprika
2 bundžas sagrieztu tomātu savā sulā (vēlams, kuru sastāvā nav sāls)

1 glāze dārzeņu buljona (vai karsta... Lasīt »

Translate

Šodien

2019. gada 11. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pirmo reizi kaltētus tomātus konservēt eļļā sāka Itālijas dienvidos, bet tagad tie ir sastopami praktiski jebkur pasaulē. Pirms konservēšanas tomātus sagriež, sāla un kaltē saulē, lai izžūtu viss mitrums, bet aromāts kļūtu daudz intensīvāks. Izkaltētajiem tomātiem pārlej augu eļļu ar specijām

Pasākumi

Iznācis grupas “Black Eyed Peas” jaunais albums

No šodienas Latvijā pieejams amerikāņu grupas “Black Eyed Peas” desmitais albums “The E.N.D.” jeb “Enerģija nekad nemirst”....