Lasītāju receptes

maigucis 2008-04-22

Halasie (Zivju zupa)

2 l ūdens,
2 kg dzīvu karpu,
250 g sīpolu,
150 g zaļo piparu,
70 g svaigu tomātu,
30 g paprikas,
sāls.
Zivis notīra , atdala fileju, novelk ādu. Fileju sadala gabaliņos apm. 2 cm biezumā. Gabaliņus , arī ikrus un pieņus , ja tādi ir, mazliet apsāla un ieleik ledusskapī.
Galvu , mugurkaulu , spuras , ādu liek ūdenī , pievieno zaļos piparus , tomātus , sīpolus , sāli un vāra buljonu apm. 1- 1,5 st.
kad buljons gatavs , to izkāš , biezumus izberž caur sietu un liek atpakaļ buljonā. Vēlreiz uzvāra un pievieno papriku.
Pirms pasniegšanas , pievieno zivs filejas gabaliņus un vāra apm. 10 min.
Ne asakas ,,,

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. oktobrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Senie slāvi uzskatīja, ka maizes „vecmāmiņa” bija putra, un tas tika izskaidrots sekojoši. Kādu reizi senais kulinārs vārīja putru un nejauši piebēra pārāk daudz putraimu. Putras vietā sanāca plācenis. Kārtīgi sabāruši paviršo kulināru, kaimiņi tomēr pagaršoja jauno ēdienu. Un acīmredzot palika apmierināti, tā kā ķērās klāt tā pilnveidošanai, putraimu vietā ar laiku izmantojot miltus

Pasākumi

Latvijas Mākslas akadēmijas Restaurācijas katedras izstāde IZGLĀB!

Izstāde „Izglāb!" tiek veltīta kultūras mantojuma saglabāšanas tēmai - profilaktiskajai konservācijai. ...