Lasītāju receptes

rituks10 2009-01-17

Sīpolzupa

500 g sīpolu
2 ķiploku daiviņas
75 g sviesta
1 ēdamk. miltu
1 L gaļas buljona
1/4 L baltvīna
sāls
pipari
šķipsniņa cukura
100 - 120 g rīvēta siera


Sīpolus sagriež ripiņās , ķiplokus smalki sakapā. Katlā izkausē sviestu un apcep sīpolu gredzenus un ķiplokus. tad pārkaisa miltus , īsu brīdi karsē un pastāvīgi maisot , pievieno buljonu.
Vāra uz mazas uguns apm. 20 min. Beigās pievieno vīnu, cukuru, sāli un piparus.
Zupu sadala 4 ugunsdrošās bļodiņās, virsū liek baltmaizes šķēles un pārkaisa ar sieru. Cepeškrāsnī karsē , līdz siers izkusis.

Lai garšo !!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Menudo zupa, kas ir izslavēta kā līdzeklis pret paģirām, patiesībā ir īpaši populāra Meksikā jaungada rītā. To vāra no liellopa vēdera plēves un teļa kājām, zaļajiem čilli, attīrītiem kukurūzas graudiem un garšvielām. Piedevās parasti iet laima šķēlītes, lielos daudzumos sagriezti čilli un sīpoli, bet pasniedz to kopā ar karstām tortīlas plāceņiem

Pasākumi

Izdots Ingus Pētersons un Ziemeļlatvijas kameransambļa CD “Emīls Dārziņš un Volfgangs Dārziņš –Satikšanās”

“Satikšanās” – tā ir tēva un dēla Emīla un Volfganga Dārziņu, dziedātāja Ingus Pētersona un Ziemeļlatvijas kameransambļa satikšanās ne tikai mūzikā, bet arī dzīvē un mūžībā....