Lasītāju receptes

rituks10 2008-04-24

Tomātu zupa ar degvīna malku

300 g tomātu
2 mazi sīpoli
40 g sviesta
30 g miltu
2 ēdamk. tomātu pastas
3/4 L stipra buljona
1/4 L piena
saišķis diļļu
125 g notīrītas krevetes
sāls
malti baltie pipari
šķipsniņa cukura
0,3 L degvīna
125 g bieza krējuma


Tomātus liek verdošā ūdenī uz 2 min., atdzesē un nomizo. Sviestu izkausē uz pannas . liek sīpolus un karsē , līdz tie kļūst caurspīdīgi, pievieno miltus un nepārtraukti maisot , karsē 4 min. Pievieno tomātu pastu , karstu gaļas buljonu un pienu . Visu vāra 12 min. uz lēnas uguns.
Dilles noskalo un smalki sagriež. Krevetes noskalo , nosusina. Tomātus pārgriež uz pusēm , atdala sēklas un sagriež daiviņās. Zupai pēc garšas pievieno sāli , piparus , cukuru un degvīnu , kā arī dilles , krevetes un tomātus un vāra 5 min. Krējumu saputo un pasniedz pie zupas atsevišķi.
Labu apetīti !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 13. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Galvenais iemesls, kāpēc rīsi tiek audzēti appludinātos rīsa laukos, ir nezāļu iznīdēšanai. Patiesībā rīsi spēj augt arī sausās teritorijās

Pasākumi

Sofijas Vitas Požlaites & Olimpiadas Daņilovas glezniecības izstāde “DVĒSELES SVĒTKI”

2007.gada 15.decembrī netālu no Rīgas uz pirmo personālizstādi aicināja divas draudzenes – baltkrieviete Olimpiada Daņilova un lietuviete Sofija Vita Poželaite....