Lasītāju receptes

rituks10 2009-01-17

Sīpolzupa

500 g sīpolu
2 ķiploku daiviņas
75 g sviesta
1 ēdamk. miltu
1 L gaļas buljona
1/4 L baltvīna
sāls
pipari
šķipsniņa cukura
100 - 120 g rīvēta siera


Sīpolus sagriež... Lasīt »

rituks10 2009-01-16

Paprikas zupa ar pelmeņiem

1/2 L buljona
500 g pelmeņu
1 liels sīpols
2 tomāti
3 zaļās paprikas pākstis
eļļa
sviests
1 tējk. cukura

Sīpolu sautē eļļas un sviesta maisījumā, kamēr tas kļūst... Lasīt »

zane:) 2008-08-03

Siera zupa ar dārzeņiem

kausētais siers
kartupeļi
cukini
paprika
brokoļi
zaļie zirnīši
burkāni
sīpoli
ķiploki
sāls
pipari
buljons

Dārzeņus sagriež stienīšos, pakāpeniski apcep... Lasīt »

strausakaaja 2008-07-27

Gaileņu zupa

Sastāvdaļas:
svaigas gailenes 500gr.
kartupeļi 4 gab.
burkāni 2 lieli
anniņas garšvielas ar sāli
kausēto dzintara sieru klasisko. 1pac.
dillītes
ellu ko apcept gailenes.... Lasīt »

moka 2008-07-14

Franču sīpolu zupa

1. 4 porcijas
2. 75g sviesta
3. 4 vidēja lieluma sīpoli
4. 2 lauru lapas
5. 1 ēdamkarote miltu
6. 1,5l gaļas buljona
7. 100 ml baltvīna
8. 4-6 šķēles franču... Lasīt »

moka 2008-07-14

Siera zupa

1. saldeeti daarzenni
2. kauseets siers
3. saals

Liek uudenii vaariities saldeetos daarzenus, vaara kaadas 20 min kameer miiksti
Pievieno 1 pacinnu kauseeto sieru (var jebkaadu) un... Lasīt »

mur.. 2008-06-09

Sēņu zupele

1 litrs buljona
1 glāze sālītu vai sakapātu svaigu sēņu
1 sīpols
1 burkāns
pētersīļi
100 g laba žāvēta speķa vai 2 ēdamkarotes sviesta
1 ēdamkarote miltu
sāls, pipari,... Lasīt »

saulux3 2008-06-09

Svaigu sēņu zupa

300g svaigu apšubeku vai baraviku,
1 mazs cukini,
3 kartupeļi,
1 burkāns,
1 tomāts,
1 sīpols,
2 ēd.k. sviesta,
4 ēd.k. krējuma,
sāls,
pipari.

Kartupeļus, burkānu notīra,... Lasīt »

vineta33 2008-06-01

Apelsīnu zupa ar ķirbjiem un riekstiem

2 apelsīni
300 g ķirbju
20 mandeļu rieksti
2 ēdamk. medus
4 gl. ūdens

Ķirbi nomizo, sarīvē uz dārzeņu rīves.Riekstus izloba, applaucē , noņem brūno apvalku, sasmalcina.... Lasīt »

peksnis 2008-04-25

Alus zupa ar ingveru

Sastāvdaļas:
1 l gaiša stipra alus
300 g cietas baltmaizes
karote cukura
drupinātas ķimenes
sāls
karote sviesta
4 olu dzeltenumi
krūzīte krējuma
šķipsna maltā ingvera... Lasīt »

peksnis 2008-04-25

Alus sīpoliņzupa

Sastāvdaļas:
1,5 l gaišā alus
4 lieli sīpoli
3 karotes zosu tauku
2 olas
sāls
3 - 5 daiviņas ķiploka (tas pēc garšas)
kaltēta raudene
maize apcepšanai

Pagatavošana:... Lasīt »

ligatt 2008-04-25

Jauno spargelu kremzupa

Vajadzes:
spargelus
kartupelus
sipolus
olivellu
lauru lapas, sali, piparus
citronu

Zupas varisanai izmanto spargela baltos galus. Tos nomizo. Spargelus un kartupelus nem vienadas attiecibas,... Lasīt »

rituks10 2008-04-24

Zemeņu zupa ar biezpienu

40 g zemeņu
1 L kefīra
2 ēdamk. medus
100 g biezpiena
3 krustnagliņas

katlā ielej glāzi ūdens , juzvāra, pieleik krustnagliņas , cieši aizvāko un ļauj ievilkties 15 ... Lasīt »

rituks10 2008-04-24

Tomātu zupa ar degvīna malku

300 g tomātu
2 mazi sīpoli
40 g sviesta
30 g miltu
2 ēdamk. tomātu pastas
3/4 L stipra buljona
1/4 L piena
saišķis diļļu
125 g notīrītas krevetes
sāls
malti baltie... Lasīt »

ligatt 2008-04-22

Kirsu zupa ar biezpiena kremu

4 personam vajadzes

Zupai:
300 g saldetu kirsu
150 g skaba krejuma
150 g salda krejuma
150 g cukura
1 kanela standzinu
6 krustnaglinas
30 g miltu
1 l udens

Kremam:
150 g salda... Lasīt »

ligatt 2008-04-22

Tris kapostu zupa

4 personam vajadzes:
100 g burkanu
50 g sipolu
200 g kapostu
300 g Briseles kapostu (saldetu)
300 g pukkapostu (saldetu)
200 g paksu pupinu (saldetu)
100 g kartupelu
200 g brokolu... Lasīt »

alishe 2008-01-17

Ziedkāpostu zupa

800 g ziedkāpostu
2 burkāni
200 g izlobīti zaļie zirnīši
pētersīlis
selerijas šķēlīte
2 ēdamkarotes sviesta
2 olu dzeltenumi
1/2 glāze saldā krējuma
sāls
dilles
lociņi
2... Lasīt »

zannija 2007-12-03

Svaigā siera zupa

Klasiskais Dzintars kausētais siers 2 pac.
Kartupeļi 3-4 gab.
Burkāni 3-4 gab.
Svaigs kāposts (1/4 vidēja kāposta)
garšvielas: sāls, cukurs un Maggi zupām

Uzvāram katliņā apm 1... Lasīt »

ladysany 2007-11-08

Darzeņu kremīga saķņu zupa

Sastāvdaļas:
1. Kartupeļi
2. Burkāni
3. Kapost galviņa
4. Dzintara kausētais siers ( klasiskais vai ar sēņu garšu )
5. Buljona kubiciņi ( vai arī varam izmantot kadu liesu gaļas... Lasīt »

Translate

Šodien

2019. gada 07. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Taizemē un Dienvidķīnā ēdiens satur daudz garšvielu un speciju, tāpēc rīsus šajās zemēs parasti gatavo bez sāls, lai tie kontrastētu ar garšvielām bagātajiem ēdieniem

Pasākumi

SIGUR ROS apbur Rīgas publiku

22. augustā notika Sigur Ros koncerts, no kura koncerta apmeklētāji neizgāja vienaldzīgi – grupa spēja apburt ikvienu, kurš ļāvās mūzikas valdzinājumam. ...