Lasītāju receptes

sooch 2008-07-30

Auzu pārslu zupa ar augļiem

Sastāvdaļas:
½ l ūdens
2 ēdk auzu pārslas
200g svaigi vai 100g žāvēti augļi
½ l piens
1 tējk sviesta
sāls un cukurs pēc garšas

Pagatavošana:

Ūdeni liek vārītie auzu pārslas.Vārīt vajag iz lēnas uguns.Kad pārslas jau mīksatas (apm.pēc 15-20 min),pielej pienu,pievieno cukuru un sāli.Zupai pievieno sviestu un sagatavotos augļus vai ogas.

*ja rozīnes,tad tās nomazgā,noskalo ar verdošu ūdeni,pasautē kādas minūtes 5-10 mazā ūdens daudzumāar cukura piedevu.

*Ābolus vai plūmes(uu citus žāvētus augļus) arī nomazgā,sīrupā izsautē.Sagatavotos augļus pielej gatavai zupai kopā ar sīropu,kurā tie bija sautēti.

*ja svaigi āboli ,tad tos nomizo,sagriež šķēlītēs vai var arī sarīvēt uz rupjās rīves(skaidās),viegli apvāra cukur sīrupā.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Zemenes ir vienīgie augļi, kuriem sēklas aug ārpusē

Pasākumi

Jauni talanti muzikālajā krodziņā Čau Rasma

Karstajam laikam iesākoties – restorāns, muzikālais krodziņš Čau, Rasma  aicina neaizmirst vecās tradīcijas  – baudot vakariņas dzīvās mūzikas pavadījumā!

Jau jūnijā...