Lasītāju receptes
vineta33 2008-05-28
Piena zupa ar kartupeļiem un speķa klimpām
0,5 l piena
sāls
1 l ūdens
Klimpām:
2 kg kartupeļu
150 g speķa
1 gl. piena
sāls
Kartupeļus nomazgā , notīra , sarībvē uz smalkās rīves. masu liek rupja auduma marlē , nospiež lieko šķidrumu, atstāj ,lai nogulsnējas ciete. Rīvētos kartupeļus liek bļodā , uzlej pusglāzi verdoša piena, pieliek sāli un daļu no cietes , kas nostājusies , samaisa.
Speķi sagriež mazos gabaliņos, sakarsē uz pannas un pievieno kartupeļu masai.
Uzvāra ūdeni , piervieno sāli. Ar karoti vai mitrām rokām veido apaļas bumbiņas , liek verdošā un vāra , līdz klimpas uzpeld. Tad zupai pievieno pienu , uzvāra, katlam uzliek vāku un atstāj siltumā , lai klimpas nobriest.
Labu ēstgribu !