Lasītāju receptes

vineta33 2008-05-28

Piena zupa ar kartupeļiem un speķa klimpām

0,5 l piena
sāls
1 l ūdens
Klimpām:
2 kg kartupeļu
150 g speķa
1 gl. piena
sāls

Kartupeļus nomazgā , notīra , sarībvē uz smalkās rīves. masu liek rupja auduma marlē , nospiež lieko šķidrumu, atstāj ,lai nogulsnējas ciete. Rīvētos kartupeļus liek bļodā , uzlej pusglāzi verdoša piena, pieliek sāli un daļu no cietes , kas nostājusies , samaisa.
Speķi sagriež mazos gabaliņos, sakarsē uz pannas un pievieno kartupeļu masai.
Uzvāra ūdeni , piervieno sāli. Ar karoti vai mitrām rokām veido apaļas bumbiņas , liek verdošā un vāra , līdz klimpas uzpeld. Tad zupai pievieno pienu , uzvāra, katlam uzliek vāku un atstāj siltumā , lai klimpas nobriest.
Labu ēstgribu !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. jūlijā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Krokuss – pati dārgākā garšviela pasaulē. Pat niecīgs krokusa daudzums piedod produktiem zeltīti dzeltenīgu krāsu un brīnišķīgi savdabīgu garšu

Pasākumi

Ne-Yo piedāvā savu jauno albumu “Year of the Gentleman”

Veikalos nonācis dziedātāja un producenta Ne-Yo trešais albums “Year of the Gentleman”, kurā iekļauti tādi hiti kā “Closer” un “Miss Independent”....