Lasītāju receptes

vineta33 2008-05-28

Piena zupa ar kartupeļiem un speķa klimpām

0,5 l piena
sāls
1 l ūdens
Klimpām:
2 kg kartupeļu
150 g speķa
1 gl. piena
sāls

Kartupeļus nomazgā , notīra , sarībvē uz smalkās rīves. masu liek rupja auduma marlē , nospiež lieko šķidrumu, atstāj ,lai nogulsnējas ciete. Rīvētos kartupeļus liek bļodā , uzlej pusglāzi verdoša piena, pieliek sāli un daļu no cietes , kas nostājusies , samaisa.
Speķi sagriež mazos gabaliņos, sakarsē uz pannas un pievieno kartupeļu masai.
Uzvāra ūdeni , piervieno sāli. Ar karoti vai mitrām rokām veido apaļas bumbiņas , liek verdošā un vāra , līdz klimpas uzpeld. Tad zupai pievieno pienu , uzvāra, katlam uzliek vāku un atstāj siltumā , lai klimpas nobriest.
Labu ēstgribu !

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 15. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Dzērvenes satur lielu daudzumu benzīnskābes, kas ir lielisks konservants. Šī iemesla dēļ dzērvenes ir ieteicams izmantot dažādās mājas sagatavēs

Pasākumi

Seal izdod soulmūzikas klasiku

No 10.novembra Latvijā būs pieejams “Warner Music” izdotais dziedātāja Seal jaunākais albums “Soul”, kurā mūziķis apkopojis labāko soulmūzikas klasiku....