Lasītāju receptes

sandriko 2007-06-27

Gulašzupa (gujāšs)

700-800 g liellopu gaļas mīkstums
1 kg kartupeļi
100 g cūku tauki
2-4 lieli sīpoli
250 g saldā paprika
250 g svaigi gatavi tomāti
20 g asie pipari
naža gals majorāns
paprikas pulveris, maltie pipari, sāls
1 glāze sarkanvīns
ola, milti (ja grib klimpas)

Sīpolus smalki sagriež un apcep gaiši brūnus cūku taukos, pārkaisa ar paprikas pulveri, piegriež gaļu un apcep. Tad pievieno sāli, piparus un lej katlā. Pārlej ūdeni tik daudz, lai lēni sautētu gaļu kamēr tā mīksta. Pievieno sagrieztu papriku un kartupeļus, pēc 10 minūtēm pievieno sagrieztus tomātus, pielej ūdeni un vāra. Gatavā zupā vat ielaist nelielas klimpiņas. Zupai jāizskatās koši sarkanai. Pirms pasniegšanas pielej vīnu. Zupa jāēd karsta!
P.S. Ziemas apstākļos svaigos tomātus aizstāju ar sagrieztiem tomātiem savā sulā:)
Labu apetīti!

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 18. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Košļājamās gumijas košļāšana, griežot sīpolus, ļauj izvairīties no asarām

Pasākumi

Keane atgriežas ar trešo albumu

Viena no iecienītākajām britu grupām Keane klajā laidusi savu trešo albumu “Perfect Symmetry”, kas Latvijā pieejams “Universal Music” apgādā.

...