Lasītāju receptes

sigule 2007-10-24

Šveices siera fondī

Gatavošanas laiks:
Sastāvdaļas: 300 g «Gauda» siera
300 g «Ementāles» siera
250 g baltvīna
1/2 citrona sula vai 3 ēdamkarotes baltvīna etiķa
1 ĒK kartupeļu cietes
40 g ķiršu degvīna
1 daiviņa ķiploka
malti baltie pipari
muskatrieksts
2 franču maizes
1/2 glāze ūdens

Process: Ķiploku notīra, pārgriež uz pusēm un ar to ierīvē fondī katlu. Abu šķirņu sierus smalki sarīvē un kopā ar vīnu un citrona sulu vai etiķi liek fondī katlā. Katlu novieto uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, sieru izkausē. Kartupeļu cieti izmaisa ūdenī, pievieno siera masai un uzvāra, tad pielej degvīnu, pieber piparus un muskatriekstu. Lai siera masu uzturētu siltu, to liek uz fondī statīva un silda. Maizi sagriež vai salauž gabalos.
Kā piedevas var pasniegt olīvas, marinētus dārzeņus, svaigu dārzeņu salātus vai pikantu šķiņķi, salami desu vai zivi.

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Nu kautko neesi pareizi darijusi!
28.10.2007. plkst. 16:30
vīns izgaroja , siers piedega pie fondī katla, ko nu ?
26.10.2007. plkst. 14:23

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 16. septembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Coca – Cola sākotnēji bija zaļā krāsā

Pasākumi

FLASHLIGHT 2. Pusfināls

22:00; ieeja – 2 lvl

FLASHLIGHT 2. Pusfināls

DJ Uldis Rudaks...