Lasītāju receptes

sigule 2007-10-24

Šveices siera fondī

Gatavošanas laiks:
Sastāvdaļas: 300 g «Gauda» siera
300 g «Ementāles» siera
250 g baltvīna
1/2 citrona sula vai 3 ēdamkarotes baltvīna etiķa
1 ĒK kartupeļu cietes
40 g ķiršu degvīna
1 daiviņa ķiploka
malti baltie pipari
muskatrieksts
2 franču maizes
1/2 glāze ūdens

Process: Ķiploku notīra, pārgriež uz pusēm un ar to ierīvē fondī katlu. Abu šķirņu sierus smalki sarīvē un kopā ar vīnu un citrona sulu vai etiķi liek fondī katlā. Katlu novieto uz lēnas uguns, nepārtraukti maisot, sieru izkausē. Kartupeļu cieti izmaisa ūdenī, pievieno siera masai un uzvāra, tad pielej degvīnu, pieber piparus un muskatriekstu. Lai siera masu uzturētu siltu, to liek uz fondī statīva un silda. Maizi sagriež vai salauž gabalos.
Kā piedevas var pasniegt olīvas, marinētus dārzeņus, svaigu dārzeņu salātus vai pikantu šķiņķi, salami desu vai zivi.

Komentāri (2)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!
Nu kautko neesi pareizi darijusi!
28.10.2007. plkst. 16:30
vīns izgaroja , siers piedega pie fondī katla, ko nu ?
26.10.2007. plkst. 14:23

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 14. decembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Par alus „izgudrotāju” ēģiptieši uzskatīja dievu Ozīrisu – pazemes pasaules pavēlnieku.

Pasākumi

Gulbenes Pilsētas svētki 2009

24.jūlijā
11.00 Gulbenes novada Jauniešu diena 2009 „Sports ir zvērs!” Gulbenes pilsētas stadionā.
 
PILSĒTAS NAKTS
21:00 Kultūras centra iekšpagalmā DISKOTĒKA un KONCERTS...