Lasītāju receptes

andra33 2008-09-27

HE no zivs

Sastāvdaļas:
Karpas fileja (svaiga) - 1kg
Etiķa esence (70%) - 2 ēdamkarotes
Sīpoli - 3-4 galviņas
Kinza - saišķītis
Koriandrs - 1 tējkarote
Sojas mērce - 3-5 ēdamkarotes
Eļļa - 2-3 ēdamkarotes
Ķiploki
Paprika
Sāls

Pagatavošana: (laiks: 45 minūtes)

Zivs fileju (vēlams bez lielajām asakām) sagriež 1,5 x 1,5 cm gabaliņos. Sasāla. Pie tam nedaudz pārsālot. Ja parādās šķidrums – tas jānolej. Ņem etiķa ESENCI (70%), ar aprēķinu 2 ēdamkarotes uz vienu kg filejas, un ielej filejas masā strauji (ļoti strauji) maisot. Kopā ar esenci iemaisa paprikas pulveri vai asos piparus – cik stipru vēlas rezultātu. Uzliek vāku un atstāj uz 30 min.

Kamēr zivs „vārās” etiķī, sagriež sīpolus (3-4 galviņas uz 1 kg zivs) un buntīti kinzas.

Pēc 30 min. pievieno:

1. Sīpolus

2. Kinzu

3. Piestā samaltu koriandru (vienu tējkaroti bez kaudzītes)

4. Lotosa ziedus (baltā korejiešu garšviela) vienu tējkaroti

5. Sojas mērci 3-5 ēdamkarotes (pēc garšas)

6. Augu eļļu 2-3 ēdamkarotes

7. Ja vēlas asāku pievieno asos piparus

8. Ja patīk ķiploki piespiež 2-3 zobiņus

Visu samaisa, pievieno kas trūkst, liek cieši burkās un liek ledusskapī uz diennakti, labāk uz divām. Var ēst jau uzreiz. Ar aukstu šņabīti – neatkārtojami...

Visam tam ir varianti. Es lieku klāt korejiešu burkānus, apceptus sīpolus. Ar laiku katrs atrod kaut kādas savas niansītes.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 22. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Omārus pērk dzīvus, ar abām piestiprinātām spīlēm, lai garantētu to svaigumu

Pasākumi

Vācu grupa “Audiosmog” dzied latviski!

Vācu rokgrupa Audiosmog ierakstījusi grupas A-Europa dziesmas “Tuvumā, tālumā” kaverversiju latviski....