Lasītāju receptes

penelope 2009-01-16

Olas plācenītis

2 porcijām nepieciešams:

4 olas
4 - 6 ēd. karotes skābā krējuma/izstrādājuma
4 - 6 šampinjoni (vai citas cepamās senes)
2 šķiņķa šķēles
neliels sīpols vai purava gabaliņš
burkāns, paprikas šķēlītes
garšvielas (man topīgākās ir kuhareks ar papriku!!!)

Pidījums:
šampinjonus, sīpolu vai puravu, šķinķi un papriku sakapā, burkānu smalki sarīve un visu uz pannas apcep, pievienojot universālās garšvielas. Uz nelielas uguns pasautē.
Plācenītis:
Bļodiņā sakuļ 2 olas ar 2 ēd. karotēm krējuma un garšvielām. Jo pamatīgāk būs kults, jo čaganāks plācenītis sanāks. Masu izlej uz sakarsētas pannas un cep no abām pusēm. Visu atkārto otrai porcijai.
Es parasti sakuļu katru porciju atsevišķi, jo prakse pierāda, ka plācenīti no vairākām olām var izcept, bet tas ir par biezu un labi nerulējas.

Olas pankūciņu pilda ar sautētajiem dārzeņiem, eleganti sarulē un pārlej ar krējumu.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 23. augustā Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Pie vīna nedrīkst pasniegt citrusa augļus: apelsīnus, greipfrūtus, mandarīnus, citronus

Pasākumi

Novērtētas akcijas „Cēsis rudenī!” labākās fotogrāfijas

Noslēgusies Cēsu Tūrisma informācijas centra (Cēsu TIC) rīkotā foto akcija „Cēsis rudenī!” un izvērtētas labākās fotogrāfijas....