Lasītāju receptes

meenestins 2008-08-09

Paprika ar anšoviem

Sastāvdaļas:
2 lielas paprikas (vai pipari)
30 ķilavas (der arī brētliņas)
5 d. ķiploka
olīveļļa
sāls
malti melnie pipari
oregano

Pagatavošana: (laiks: 100 minūtes)

No sēklotnēm attīrītas paprikas liek vārīties ūdenī, lai varētu tām nolobīt mizu. No ūdens vārīšanās brīža vāra apm. 30 min. (šis laiks var būt mainīgs).

Tikmēr ķiploka daiviņas notīra un sagriež šķēlītēs. Attīra ķilavas no visa liekā, āda var palikt.

Paprika ir gatava mizošanai, kad miziņa ir saplaisājusi. Tā jānoņem, kamēr paprika ir karsta. Ieteikums ņemt ārā no katla pa vienai, lai otra turpina mirkt verdošā ūdenī.

Papriku griež pirksta platuma strēmelēs un kārto traukā ar vāku. Nākamajā kārtā liek ķilavas. Šo kārtu kaisa ar sāli, pipariem un oregano, pievieno dažas šķēlītes ķiploka. Atkal liek kārtu no pipariem un kārtu no ķilavam u.t.t. Noslēgumā visu pārlej ar olīveļļu tā, lai tā nosedz visus produktus.

Liek ledusskapī uz 4 stundām. Ja uzglabā ilgāk par 24 stundām, ķiploki ir jāizņem.

Ķēpa liela, bet rezultāts - ļoti labs.

P.S. Oriģinālreceptē uz 15 - 20 ķilavām liek arī 2 ēd.k. kaperu. Es iztieku bez tiem.

Komentāri (0)

Interesē šī tēma? Pievieno favorītiem!

Visi komentāri

Pievienot komentāru

 Reģistrējies

Translate

Šodien

2019. gada 12. novembrī Vārdadienas svin:

Autorizācija

Reģistrēties

Aizmirsi paroli?

e-jaunumi

Saņem portāla jaunumus e-pastā.

Interesanti fakti

Ja vīnogas ieliksiet mikroviļņu krāsnī, tās pārsprāgs

Pasākumi

PLAKĀTU KONKURSS – IZSTĀDE: ARĪ BRĪVĪBA

Gētes institūts Rīgā sadarbībā ar Latvijas Okupācijas muzeju, Latvijas Mākslinieku savienību un Latvijas Nacionālā bibliotēku izsludina jaunu konkursu: PLAKĀTU KONKURSS – IZSTĀDE: ARĪ BRĪVĪBA....